Ministrul Muncii: Legea salarizării rămâne în forma prezentată. Amendamentele adoptate de Senat depăşesc 32 miliarde lei/ Ce spune despre EVALUAREA miniştrilor

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a precizat, luni, referindu-se la grevele preconizate în administraţia publică locală, că există o decizie politică luată în coaliţie de guvernare şi că Legea salarizării, cel puţin în partea de administraţie, va rămâne în forma prezentată.

3112 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii: Legea salarizării rămâne în forma prezentată. Amendamentele adoptate de Senat depăşesc 32 miliarde lei/ Ce spune despre EVALUAREA miniştrilor

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu: Amendamentele adoptate de Senat la Legea salarizării depăşesc 32 miliarde lei (Imagine: Remus Badea/ Arhiva Mediafax Foto)

Solicitată să comenteze cu privire la grevele preconizate în primării, consilii judeţene, prefecturi, anunţate de sindicatele din administraţia publică locală, precum şi cu privire la protestul de amploare anunţat în faţa Parlamentului, în paralel cu dezbaterile din Camera Deputaţilor la Legea salarizării, Vasilescu a răspuns: „ Dreptul la grevă este un drept constituţional. Pot să facă grevă”.

„Eu vă spun că este o decizie politică pe care am luat-o în coaliţie şi Legea salarizării unitare, cel puţin în partea de administraţie, va fi exact cum a fost ea prezentată”, a subliniat ministrul Muncii.

Ea a arătat că din proiectul de lege nu lipseşte nicio grilă.

Este un nomenclator acolo, există un minim care este salariul minim pe economie şi există un maxim care este indemnizaţia viceprimarului. După, este un nomenclaror de funcţii. În funcţie de bugetul pe care îl au, cei din administraţie vor putea să facă grila de salarizare. E inutil să precizăm că dacă în CL sau CJ stabilesc tot bugetul pentru o localitate, de ce nu ar putea să stabilească şi salarizarea?”, a mai spus ministrul Muncii.

Ministrul Muncii: Amendamentele adoptate de Senat la Legea salarizării depăşesc 32 miliarde lei

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a anunţat, luni, că amendamentele adoptate de Senat la proiectul Legii salarizării depăşesc anvelopa salarială de 32 de miliarde de lei, reprezentând fondul total de salarii pe patru ani, ea arătând că la Cameră nu e dispusă să susţină majorări. 

S-a făcut un calcul, după amendamentele adoptate de Senat, şi se depăşeşte valoarea de 32 de miliarde. Din cauza asta trebuie să vedem ce se întâmplă şi la Camera Deputaţilor. Le-am şi spus colegilor (de la PSD, n.r) că sunt dispusă să susţin orice amendamente de scădere, dar nu de majorare, pentru că de majorare deja va fi foarte greu”, a spus Olguţa Vasilescu, după discuţia avută cu deputaţii PSD la sala grupului PSD din Cameră.

Ea arătat că a mai primit 40 de amendamente la proiectul Legii salarizării şi că intenţia este aceea de a trece acest proiect prin Comisia de Muncă a Camerei în cursul zilei de luni şi de marţi, astfel încât săptămâna viitoare să se poată da votul final pe această lege.

Am mai primit 40 de amendamente. Acum merg la Comisia de Muncă împreună cu domnul preşedinte, Solomon, să ne uităm peste ele, să vedem dacă mai sunt scăpări şi dacă mai admitem ceva. Am stabilit ca şi strategie - azi şi mâine (luni şi marţi, n.r) - să trecem legea prin comisie, să dăm posibilitatea o săptămână Finanţelor ca să calculeze impactul încă o dată, ca săptămâna viitoare să putem să dăm votul final pe această lege”, a mai spus Vasilescu.

Lia Vasilescu, despre evaluarea miniştrilor: Eu am comunicat bine; nu ştiu ce s-a înţeles

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat, luni, că nu crede că este niciun fel de problemă în cazul său în ceea ce priveşte evaluarea anunţată a miniştrilor, ea arătând că, din punctul său de vedere, a comunicat bine, dar că nu ştie ce s-a înţeles.

Întrebată cum se autoevaluează în ceea ce priveşte prestaţia sa ca ministru, în contextul declaraţiilor făcute de liderul PSD, Liviu Dragnea, privind debutul evaluării miniştrilor, Olguţa Vasilescu a răspuns cu o întrebare: „De ce mă puneţi pe mine să mă autoevaluez?”.

„Lăsaţi-i pe alţii care au mai multă competenţă să mă evalueze”, a adăugat ministrul Muncii.

Întrebat dacă a participat la această evaluare, Vasilescu a negat şi a spus că nu crede că există nicio problemă în cazul său.

„Nu. Şi chiar cred că nu este niciun fel de problemă în cazul meu. Eu am comunicat bine, din punctul meu de vedere. Nu ştiu ce s-a înţeles”, a arătat Vasilescu.

Ea a spus că are o relaţie bună cu premierul şi cu toţi colegii de partid.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici