MIPE: Platforma de gestionare a PNRR, testată cu succes, împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunţat că funcţionalităţile privind beneficiarii finali ai platformei informatice a PNRR au fost testate luni cu succes şi prezentate Comisiei Europene. Astfel, prima cerere de plată din PNRR îşi urmează procedura de validare.

763 afișări
Imaginea articolului MIPE: Platforma de gestionare a PNRR, testată cu succes, împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene

Potrivit unui comunicat al MIPE, luni a avut loc şedinţa online cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru testarea funcţionalităţilor platformei informatice de gestionare a PNRR prin completarea sistemului cu informaţii necesare identificării beneficiarilor reali ai plăţilor.

Testarea tehnică a avut loc între orele 16.00 şi 18.30, timp în care MIPE a demonstrat funcţionalitatea şi operaţionalitatea platformei, oferind răspunsuri la întrebările adresate de CE.

Reprezentanţii MIPE anunţă că, în urma concluziilor întâlnirii online, prima cerere de plată din PNRR îşi urmează procedura de validare.

Ministerul preciza săptămâna trecută că România nu se află în situaţia de a pierde echivalentul primei cereri de plată din PNRR, de aproape 2,6 miliarde de euro.

MIPE preciza că, în 25 iulie, a avut loc discuţia reprezentanţilor ministerului cu Comisia Europeană privind situaţia cererii de plată numărul 1, transmise în data de 31 mai 2022. Oficialii români susţineau că toate documentele privind îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor aferente au fost în întregime comunicate şi verificate de serviciile CE. Astfel procesul de validare pentru cele 21 de jaloane şi ţinte s-a încheiat.

„La solicitarea CE termenul pentru emiterea avizului pozitiv preliminar s-a prelungit pentru completarea sistemului informatic al PNRR cu informaţii necesare identificării beneficiarilor finali ai plăţilor. România şi-a luat angajamentul ca platforma informatică să fie ajustată cu funcţia suplimentară solicitată până la data de 31 iulie 2022. Pe data de 1 august 2022 va avea loc testarea funcţiei suplimentare solicitate de CE, iar cererea intră în procedură de de plată, potrivit Regulamentului CE”, transmitea MIPE.

„Facem precizarea că în luna august activitatea serviciilor Comisiei Europene este cu mult redusă datorită numărului mare al concediilor, motiv pentru care plata tranşei de 2,6 miliarde de euro poate avea loc la sfârşitul lunii septembrie 2022, fără ca acest lucru să afecteze bugetul de stat şi fără să producă întârzieri în implementarea reformelor şi investiţiilor asumate”, se arăta în comunicatul de presă de acum o săptămână al MIPE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici