Monica Macovei: Eu sunt coşmarul lui Ponta, Năstase, Antonescu şi Voiculescu. Cu mine nu le merge

Candidatul la preşedinţia PDL, Monica Macovei, şi-a prezentat, sâmbătă, moţiunea cu care candidează la Convenţia partidului, arătând că este puternică şi credibilă, cuvântul său având greutate şi pe plan european, şi că reprezintă "coşmarul" lui Ponta, Năstase, Antonescu şi Voiculescu.

478 afișări
Imaginea articolului Monica Macovei: Eu sunt coşmarul lui Ponta, Năstase, Antonescu şi Voiculescu. Cu mine nu le merge

Monica Macovei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Eu am dovedit că duc până la capăt lucrurile pe care le propun şi în care cred. Sunt puternică şi credibilă, cea mai credibilă dintre candidaţi. Cuvântul meu are mare greutate şi pe plan european. Eu nu mint ca Ponta, nu sunt coruptă ca Năstase, nu urăsc America şi Europa ca Antonescu, nu mă lepăd de Schengen, nu îmi bat joc de Justiţie ca Voiculescu. Eu sunt coşmarul lui Ponta, Năstase, Antonescu şi Voiculescu. Cu mine nu le merge", a spus Monica Macovei.

Ea a propus delegaţilor soluţia pe care a catalogat-o drept "radicală", de a transforma PDL într-un partid de reformişti.

"Vă propun o soluţie radicală, un nou început, o cale neîncercată în politică. Vă propun să devenim un partid al reformiştilor", a spus Monica Macovei.

Ea a mai spus că este caracterizată de ceilalţi ca fiind intransigentă şi încăpăţânată şi a arătat că e nevoie de intransigenţă pentru a schimba ceva.

"Şi acum de ce reformiştii? Mi se spune că sunt intransigentă şi încăpăţânată. Iar eu trebuie să vă spun că dacă vrem să schimbăm cu ceva ceva în partidul ăsta, în ţara asta, e nevoie de intransigenţă, pentru că de 23 de ani politica e făcută cu rare excepţii de oameni care nu convingeri, nu au crezuri, nu au valori şi nu dau doi bani pe binele altora şi pe binele comun", a spus Macovei.

Ea a mai arătat că PDL şi-a înjumătăţit performanţa electorală în patru ani şi a pierdut un milion de voturi în doar câteva luni.

"Am fost de multe ori aroganţi, am dezamăgit pe mulţi dintre alegătorii noştri. Am plătit electoral nu doar pentru austeritate, ci pentru că au lipsit decenţa şi compasiunea faţă de cei cărora le-am cerut austeritate. Ne-am pierdut credibilitatea şi am putea pierde şi mai mult. Contracandidaţii mei vă spun că PDL va câştiga alegerile. De ce ne-ar vota lumea, doar că vor fi dezamăgiţi de USL, că vom fi răul cel mai mic? Eu nu vreau asta, nu vreau să fim colectorul voturilor negative", a spus Macovei.

Ea a arătat că democrat-liberalii trebuei să devină un partid de oamnei competenţi, care nu fac blaturi şi care să devină o alternativă la "mizeria" de pe scena politică numită USL.

"Trebuie să fim credibili, convingători, cinstiţi. Fără o opoziţie curajoasă, la baionetă, trădăm mandatul oamenilor. Vă propunem să redevenim marele partid al dreptei, să nu ne livrăm la bucată sau cu totul la PNL sau PSD. Propun această moţiune celor care vrem să ajungem la guvernare pe uşa din faţă, nu pe uşa din dos", a mai spus Macovei.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici