Moţiunea de cenzură, respinsă. Au fost zero voturi pentru şi zero împotrivă

Moţiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament, a anunţat vicepreşedintele Senatului Petru Filip, precizând că au fost zero voturi pentru şi zero împotrivă.

26 afișări
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură, respinsă. Au fost zero voturi pentru şi zero împotrivă

Moţiunea de cenzură, respinsă. Au fost zero voturi pentru şi zero împotrivă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Secretarul Camerei, Dumitru Pardău, a citit rezultatul votului din Parlament, arătând că au fost prezenţi 246 de parlamentari, dar nu s-a exprimat niciun vot, fiind zero voturi pentru adoptare şi zero voturi împotriva moţiunii.

Pentru a fi adoptată moţiunea de cenzură ar fi trebuit să întrunească minimum 236 de voturi favorabile.

Camera Deputaţilor şi Senatul au început, joi, în jurul orei 10.00, şedinţa comună pentru dezbaterea moţiunii de cenzură intitulată "Legea salarizării Guvernului iresponsabil", iniţiată de 204 parlamentari ai opoziţiei.

La scrut timp după începerea şedinţei, după citirea moţiunii şi în timp ce premierul Emil Boc se pregătea să îşi susţină discursul, un bărbat a urcat la unul din balcoanele sălii de plen.

Bărbatul a intrat în lojă, s-a urcat pe balustradă, a strigat "Ne-aţi ciuruit"şi le-a arătat parlamentarilor o bilă portocalie cu numărul 13, pe care o ţinea în mână şi despre care a spus că este a unui copil, după care s-a aruncat, căzând peste un pupitru care nu era ocupat de niciun parlamentar.

Preşedintele de şedinţă a cerut urgent asistenţă medicală şi apel la 112, cel căzut în sala de plen a fost înconjurat de cei prezenţi, fiindu-i acordat primul ajutor. El a fost preluat apoi de un echipaj SMURD şi transportat la spital.

Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că starea bărbatului care s-ar fi aruncat de la balconul plenului Parlamentului este stabilă şi este conştient, precizând că echipajele de prim-ajutor au intervenit rapid, în trei etape.

Raed Arafat a spus că, la foarte puţin timp după ce bărbatul a căzut de la balcon, a intervenit un echipaj de pompieri din Palatul Parlamentului, pentru a-i acorda primul ajutor.

Ulterior, la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD aflat în apropiere, iar în maximum zece minute a ajuns la faţa locului un echipaj de la Terapie Intensivă de la SMURD Grozăveşti.

Raed Arafat a precizat că paramedicii au intervenit în timp foarte scurt şi au reuşit stabilizarea bărbatului.

Acesta a fost transportat la Spitalul Universitar Bucureşti, după ce i s-a acordat asistenţă medicală în ambulanţa de Terapie Intensivă din faţa Palatului Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici