Moţiunea lui Antonescu "Prin noi înşine, ACUM" vizează un mandat de 1.000 de zile la şefia PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a lansat marţi moţiunea cu care se va prezenta în faţa Congresului extraordinar de săptămâna viitoare, intitulată "PNL - Prin noi înşine, ACUM" şi alcătuită din trei capitole-identitatea doctrinară, strategia pe următoarele 1.000 de zile şi reformarea partidului.

76 afișări
Imaginea articolului Moţiunea lui Antonescu "Prin noi înşine, ACUM" vizează un mandat de 1.000 de zile la şefia PNL

Moţiunea lui Antonescu "Prin noi înşine, ACUM" vizează un mandat de 1.000 de zile la şefia PNL (Imagine: Mediafax Foto)

"Moţiunea se numeşte «Prin noi înşine, ACUM» şi reluarea devizei tradiţionale, istorice a PNL din epoca interbelică nu e doar o reverenţă şi un recurs la prestigiul nostru istoric, e o formulă care din punctul meu de vedere se potriveşte foarte bine realităţii şi provocărilor care stau în faţa PNL. «Prin noi înşine» înseamnă, rezumat simbolic, calea prin care PNL să asume o reformă, începând cu sine însuşi, pentru a putea reforma cu adevărat şi însănătoşi sistemul politic românesc, e un rezumat simbolic al strategiei pe care o propun PNL şi viziunea asupra a ceea ce guvernele României trebuie să facă pentru a putea scoate România dintr-o criză care durează de 20 de ani", a susţinut Antonescu.

El a explicat că moţiunea sa porneşte de la o încercare de diagnostic general al sistemului politic românesc, al teritoriului pe care şi PNL îşi desfăşoară activitatea şi cred că nota specifică a acestui document în comparaţie cu acest tip de documente ale PNL de până acum este că pentru prima dată documentul asumă o responsabilitate şi pune un diagnostic chiar emitentului-PNL.

În plus, Antonescu a precizat că programul său politic este structurat pe trei capitole referitoare la identitatea politică şi doctrinară a PNL, strategia pe următoarele 1.000 de zile şi reformarea partidului.

"Important e însă proiectul, mandatul pe care doresc să îl asum şi pe care simplu, deschis, clar, fără ipocrizie şi fără negociere îl cer colegilor din PNL. De aceea am spus că dacă primesc acest mandat îmi asum pentru următorii aproape trei ani, pentru următoarele aproape 1.000 de zile cum spun şi în moţiune până la alegerile parlamentare în 2012, conducerea PNL, în direcţia pe care am angajat-o în faţa electoratului şi în direcţia în care prin răspunsul său electoratul nostru ne cere să mergem", a spus Crin Antonescu.

El a reiterat faptul că obiectivele sale sunt obţinerea unui scor de peste 30% la alegeri, consacrarea PNL ca titular al dreptei româneşti şi accederea la guvernare din postura de partid principal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici