Năstase: Mă solidarizez cu mişcarea "No Băsescu Day", voi purta violet pe 2 aprilie

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, joi, că este solidar cu mişcarea "No Băsescu Day" iniţiată de unii bloggeri pentru 2 aprilie, precizând că se va îmbrăca violet, dar că momentul nu trebuie confiscat de partidele politice, şi susţinând că acest protest ar trebui urmat de proteste publice.

41 afișări
Imaginea articolului Năstase: Mă solidarizez cu mişcarea "No Băsescu Day", voi purta violet pe 2 aprilie

Năstase: Mă solidarizez cu mişcarea "No Băsescu Day", voi purta violet pe 2 aprilie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Salut ideea bloggerilor care au iniţiat această «mişcare». Este o formă de protest pe care o apreciez şi cu care vreau să mă solidarizez. E un exemplu preluat din Franţa şi Italia. Primul pas, iniţiat de voi, pe bloguri, e excelent. (...) Şi, da. Voi purta ceva violet pe 2 aprilie. Şi sunt convins că vom fi foarte mulţi în PSD care vom purta fără frică această culoare, mai ales după Congres", a susţinut Adrian Năstase, într-o postare pe blogul său.

Fostul premier a precizat că protestul bloggerilor "va trebui urmat însă de un pas similar cu cel din ţările mai sus amintite (Franţa şi Italia-n.r.)- cu proteste publice, cu ieşiri în stradă, care să se transforme într-o zi a apărarii democraţiei şi a drepturilor cetăţeneşti".

"Şi, încă ceva: un astfel de moment nu ar trebui să fie unul confiscat de partide sau de mişcări politice. Ar trebui să fie o demonstraţie de libertate din partea tuturor celor care nu vor să stea drepţi sau ca oile în faţa «comandantului suprem», în timp ce el şi gasca din spatele lui calcă în picioare ce a mai ramas din România", a conchis liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici