Năstase: Mitrea a vorbit, în premieră, de "pericolul Traian Băsescu"

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, vineri, comentând candidatura lui Miron Mitrea la şefia PSD, că acesta a vorbit, în premieră, de "pericolul Traian Băsescu", el precizând că nu ştie dacă în perspectiva Congresului va merge cu Mitrea pe "linii comune".

26 afișări
Imaginea articolului Năstase: Mitrea a vorbit, în premieră, de "pericolul Traian Băsescu"

Năstase: Mitrea a vorbit, în premieră, de "pericolul Traian Băsescu" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Mă bucur că azi (vineri, la dezbaterea ISD, n.r.) Miron Mitrea a avut un discurs îndreptat împotriva dreptei politice şi a vorbit în două rânduri şi împotriva a ceea ce reprezintă pericolul Traian Băsescu - ceea ce reprezintă, totuşi, o premieră. Acest lucru mi se pare extrem de pozitiv pentru a gândi în viitor felul în care putem să colaborăm pe un proiect comun", a spus Năstase, comentând astfel anunţul făcut de Mitrea privind candidatura sa la şefia PSD.

Năstase a spus că nu ştie ce se va întâmpla şi dacă va merge pe "linii comune" cu Mitrea din punctul de vedere al Congresului şi al alegerilor din PSD, el apreciind că este important "să ne regăsim din punctul de vedere al opţiunilor politice".

"S-a arătat foarte clar că nu mai putem accepta colaboraţionismul. Formula prin care noi am intrat o săptămână la guvernare, pe urmă am ieşit, contaminându-ne cu valori ale dreptei, cu programele lor, acceptând diverse formule de compromis nu ne-a făcut bine", a spus Năstase, el arătând că Mitrea a avut un rol în intrarea PSD la guvernare, iar el a fost împotrivă.

"Miron a avut un anumit rol în această opţiune, eu am fost împotriva acestei opţiuni (a intrării la guvernare, n.r.). Acum avem nevoie de o perioadă de doi ani de convalescenţă, după toate aceste cinci, şase, şapte înfrângeri şi să vedem cum ne pregătim pentru a redeveni principalul partid politic şi pentru a reveni la guvernare", a adăugat Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici