Negoiţă anunţă că Asociaţia Municipiilor trimite rezoluţie către Iohannis: Cerem ca legea bugetului să fie promulgată

Primarul Robert Negoiţă şi preşedintele Asociaţiei Municipiilor, a declarat că la reuniunea de miercuri s-a decis să se trimită către Klaus Iohannis o rezoluţie prin care solicită promulgarea cât mai repede a bugetului, deoarece activitatea primăriilor este grav afectată.

143 afișări
Imaginea articolului Negoiţă anunţă că Asociaţia Municipiilor trimite rezoluţie către Iohannis: Cerem ca legea bugetului să fie promulgată

Negoiţă anunţă că Asociaţia Municipiilor trimite rezoluţie către Iohannis: Cerem ca legea bugetului să fie promulgată

„Solicităm domnului preşedinte ca legea bugetului să fie promulgată cât mai repede, pentru că deja activitatea primăriilor este grav afectată. Bugetul, aşa cum este el, ne ajută pentru că neadoptarea lui este dezastru pentru noi toţi. Ne ajută foarte mult şi solicităm acest lucru. Avem speranţa că ne va asculta şi că ne va ajuta”, a declarat Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 şi preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România (AMR).

Declaraţiile au fost lansate miercuri, la finalul reuniunii Asociaţiei Municipiilor din România.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, vinerea trecută, Parlamentului pentru reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019, susţinând că este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate.

Însă, Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, miercuri în plen reunit, raportul de admitere al Comisiilor de specialitate la Legea bugetului, în forma trimisă la promulgare, respingând astfel cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis.

Legea bugetului a fost adoptată de Parlament cu 245 „pentru” 115 „împotrivă”, două abţineri, iar trei aleşi nu au votat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici