Nicuşor Constantinescu, condamnat la 15 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat la 15 ani de închisoare, pedeapda fiind rezultatul contopirii actualei condamnări cu cea în care este în prezent încarcerat, decizia Curţii de Apel Bucureşti nefiind definitivă.

17659 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Constantinescu, condamnat la 15 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă

Nicuşor Constantinescu, condamnat la 15 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă

Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea în primă instanţă a lui Nicuşor Constantinescu la 15 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a autorizat plăţi nelegale şi a prejudiciat instituţia cu peste 30 milioane de lei şi statul cu peste un milion de lei. Alături de Constantinescu sunt judecate alte 15 persoane, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi două firme. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În prezent, fostul preşedinte de consiliu judeţean execută o pedeapsă de cinci ani de detenţie, dispusă de Curtea de Apel Constanţa, fiind condamnat pentru că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

La data de 27 iunie, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat, în prima instanţă, de Tribunalul Bucureşti, la şase ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a împiedicat controale ale Curţii de Conturi , nu prelungit certificate de urbanism şi a împiedicat emitere autorizaţiilor de construire a unor centrale eolien, încălcând legea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici