Nicuşor Constantinescu: I-aş da pe toţi procurorii de la DNA afară, fac poliţie politică în loc să facă anchete profesionale

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, i-ar da afară pe toţi procurorii DNA pentru că ei fac poliţie politică, şi nu anchete profesionale, susţinând, totodată, că aceştia sunt şantajabili.

428 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Constantinescu: I-aş da pe toţi procurorii de la DNA afară, fac poliţie politică în loc să facă anchete profesionale

Nicusor Constantinescu (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Dacă mă întrebaţi pe mine, eu pe ăia de la DNA i-aş da pe toţi afară mâine, pe toţi, pentru că fac poliţie politică în loc să facă anchete profesionale", a declarat Nicușor Constantinescu jurnaliştilor, joi, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa.

El a precizat că DNA a cheltuit miliarde de lei pentru înregistrarea cetăţenilor, dar că dosarele realizate de aceştia, în ceea ce priveşte oamenii politici, nu au ca finalitate în instanţă condamnarea acestora.

"Ştiţi un caz de corupţie anchetat de DNA, vorbesc de oameni politici, care s-a finalizat cu închisoarea şi cu confiscarea averii ? Ştiţi cât cheltuie DNA pe an ca să înregistreze şi să ne filmeze, inclusiv ce vorbim acum noi toţi ? Miliarde şi miliarde de lei noi cheltuie. Câţi au fost condamnaţi ? Şi funcţionează din 2003, au trecut zece ani. Câţi în zece ani ? Tot ajungeai la o finalitate dacă era ceva. Înseamnă că procurorii ceilalţi sunt nişte proşti, că ăia au finalizat cazuri de corupţie, au condamnat, ceilalţi procurori normali de la parchetele care nu sunt DNA. De aia v-am spus că ăia sunt poliţie politică, eu dacă aş decide, i-aş desfiinţa mâine, ieri", a afirmat Nicuşor Constantinescu.

El a mai precizat că procurorii DNA sunt şantajabili.

"Dacă vă uitaţi la ei cine sunt, o să constataţi, că voi, presa, aţi scris, că toţi au sicrie în spate, toţi procurorii ăia de la DNA ca să poată fi şantajaţi politic au sicrie în spate. Dacă face numai abuzuri şi nu are niciun rezultat pentru scopul pentru care a fost creat, dacă nu este instituţie similară decât în Spania, unde sunt opt procurori regali echivalenţi DNA, dar ăia opt au avut rezultate de opt mii de ori mai mari decât ăştialalţi care cheltuie miliarde şi miliarde şi nu fac decât să ne asculte la telefoane şi să ancheteze şi să facă poliţie politică la televizor", a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

El consideră că dosarul în care Liviu Dragnea este anchetat de DNA este realizat de poliţia politică DNA-Traian Băsescu.

"Sută la sută este un dosar al poliţiei politice DNA - Traian Băsescu aşa cum s-a întâmplat în toate dosarele politice pe care le-a făcut, inclusiv mie, inclusiv primarului Mazăre, acest DNA politic. Acelaşi lucru îl face şi în cazul colegului meu de partid Dragnea Liviu. Pentru că dacă în alte speţe poţi să aştepţi decizia instanţei în speţa asta a referendumului nu există un cetăţean responsabil în România să nu ştie care este adevărul. Cum adică nu am voie eu, ca partid, să militez ca militanţii şi simpatizanţii să iasă la vot, păi ăsta e rolul partidelor politice", a mai spus Nicuşor Constantinescu.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a decis, miercuri, încetarea delegării procurorului Lucian Papici, şef al Secţiei I din DNA, şi a adjunctului acestuia, Mariana Alexandru, în locul lor fiind delegaţi procurorii Iuliana Bendeac, ca şef de secţie, şi Viorel Cerbu, ca adjunct, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali ai Parchetului instanţei supreme.

Joi, DNA a informat că procurorul Lucian Papici a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să îi apere reputaţia profesională şi imaginea publică în legătură cu afirmaţiile făcute de premierul Victor Ponta în mass-media.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la RTV, că Lucian Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut "dosare politice".

Joi, premierul Ponta a reafirmat că Lucian Papici nu a fost schimbat, ci doar i s-a terminat mandatul, iar în locul acestuia şi a adjunctului său au fost numiţi procurori care vor avea stabilitate pe trei ani, ca să "nu stea toată ziua pe telefon cu Cotroceniul", precum foştii şefi DNA, Morar şi Papici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici