Nu toţi liderii PNL vâd cu ochi buni o coaliţie cu PSD. Preşedintele PNL Iaşi: Cea mai bună variantă pentru România este un guvern în jurul PNL, cu USR şi UDMR

„Prima opţiune a noastră, a PNL, trebuie să fie refacerea coaliţiei de centru-dreapta”, afirmă preşedintele PNL Iaşi, Alexandru Muraru. „Cred cu tărie că cea mai bună variantă pentru România este un guvern în jurul PNL, cu USR şi UDMR”, precizează el.

1226 afișări
Imaginea articolului Nu toţi liderii PNL vâd cu ochi buni o coaliţie cu PSD. Preşedintele PNL Iaşi: Cea mai bună variantă pentru România este un guvern în jurul PNL, cu USR şi UDMR

Nu toţi liderii PNL vâd cu ochi buni o coaliţie cu PSD. Preşedintele PNL Iaşi: Cea mai bună variantă pentru România este un guvern în jurul PNL, cu USR şi UDMR

„Criza politică şi guvernamentală trebuie să înceteze. Cred cu tărie că cea mai bună variantă pentru România este un guvern în jurul PNL, cu USR şi UDMR. Prima opţiune a noastră, a PNL, trebuie să fie refacerea coaliţiei de centru-dreapta. Dar această nouă coaliţie trebuie să aibă un protocol mult mai clar, mai ferm şi mai coerent pentru că neînţelegerile care au dus la spargerea alianţei să îşi găsească o rezolvare instituţională, nu politică”, spune Alexandru Muraru într-un mesaj video postat pe Facebook.

El spune că noul protocol trebuie să prevadă, ca în Germania, sancţiuni ferme pentru blocarea proiectelor guvernamentale sau declaratii împotriva primului ministru.

„Nu poţi ca dimineaţa să mergi la şedinţa de guvern cu partenerii de uvernare, iar seara să mergi la emisiuni TV să înjuri primul-ministru. Acest nou protocol trebuie să prevadă întărirea rolului primului-ministru, iar partidele trebuie să se angajeze sa respecte rolul de mediator al sefului statului, omul politic cu cea mai mare legitimitate. De exemplu, un proiect cum a fost programul de investiţii Anghel Saligny pe care am insistat să-l implementăm nu trebuie blocat doar pentru că un partid vrea să îi pedepsească pe cei din mediul rural. Acel moment trebuie să reprezintă o lecţie pentru o nouă majoritate PNL-USR-UDMR”, conchide preşedintele PNL Iaşi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici