Nume de politicieni, magistraţi şi oameni de afaceri, în stenograme din dosarul lui Voicu

Nume de politicieni precum Gabriel Oprea, Ludovic Orban, Marian Vanghelie, Miron Mitrea, de magistraţi - Florin Costiniu, şi de oameni de afaceri - Costel Căşuneanu şi Marius Locic, apar în stenogramele din dosarul DNA prin care se cere arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu, relatează Hotnews.

638 afișări
Imaginea articolului Nume de politicieni, magistraţi şi oameni de afaceri, în stenograme din dosarul lui Voicu

Senatorul Cătălin Voicu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Sursa menţionată a publicat, joi, un material care conţine fragmente din stenogramele unor discuţii atribuite lui Voicu cu senatorul Alexandru Mazăre, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.

Subiectele discuţiilor publicate vizează intervenţii pe lângă magistraţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justitie, intervenţii la IGP, intenţia senatorului Voicu de a fi devenit, în cazul în care Mircea Geoană ar fi câştigat prezidenţialele din 2009, ministru al Internelor, dorinţa acestuia privind arestarea lui Neculai Onţanu şi "întocmirea unor dosare" lui Gabriel Oprea. Un alt subiect este legat de accidentul de maşină în care a fost implicat liderul PNL Ludovic Orban pe când era ministru al Transporturilor.

Un prim fragment redat de Hotnews este cel potrivit căruia senatorul PSD Cătălin Voicu, acuzat în prezent de trafic de influenţă şi fals în legătură cu acte de corupţie, discută cu judecătorul Florin Costiniu de la Curtea Supremă, soţul Vioricăi Costiniu, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, despre dosarul omului de afaceri Costel Căşuneanu.

"Voicu Cătălin: (neinteligibil) nu dom'ne, Carmen Frumuşelu, Preda Joiţa şi ...(neinteligibil) aţi fost rugat de mediul politic, că ar fi o mârşăvie, o....domnu' Căşuneanu a câştigat peste tot, dar la Curtea de Apel l-au mânărit...; Costiniu Florin: Da; Voicu Cătălin: ...deci el a câştigat licitaţia (...neinteligibil...) la centrul de construire al....a....consultare la bancă, ştii, acceptă tot şi la Curtea de Apel, pe-o şmecherie; Costiniu Florin: Da.; Voicu Cătălin: La Curtea Supremă mai (...neinteligibil...) nu ştiu ce firmă e asta, pe ce firmă, PACO, nu ştiu pe cine are. (...neinteligibil...); Costiniu Florin: Pe PACO, pe PACO. Am înţeles. Gata; Voicu Cătălin: La fetele astea merge direct cu dumneavoastră să nu le spuneţi nimic. (neinteligibil); Costiniu Florin: Nu, nu, nu, nu; Voicu Cătălin: ...va fac şi eu un contraserviciu!; Costiniu Florin: Nu, bineînţeles mă! Oricând!; Voicu Cătălin: (...neinteligibil...) aşa dacă aţi băgat-o pe contraserviciu nu poa' să spună "cu gologăni" (râde); Costiniu Florin: Bineînţeles! Doamne Fereşte!; Voicu Cătălin: Nu, eu vreau să evit orice contact (...neinteligibil...); Costiniu Florin: ...nu, staţi liniştit!; Voicu Cătălin: Când avem un răspuns....când trebuie să le predea mai bine?; Costiniu Florin: Cu vreo săptămâna înainte de ....; Voicu Cătălin: Ăhă, asta e prin octombrie".

Hotnews notează că potrivit referatului întocmit de procurori, discuţia senator-judecător este întreruptă de două persoane de sex feminin care discută cu Voicu Cătălin despre o intervenţie a acestuia la reprezentanţii Casei de Asigurari OPSNAJ pentru a-i determina să soluţioneze favorabil mai multe sesizări referitoare la preţurile practicate de farmacia deţinută de una din cele două femei. După plecarea acestora, discutia celor doi este reluată:

"Costiniu Florin: Vorbeşte în şoaptă: Căşuneanu....(neinteligibil); Voicu Cătălin: (vorbeşte în şoaptă) Căşuneanu. E păcat să ratăm o chestie de-asta; Costiniu Florin: Da mă da'; Voicu Cătălin: ...plus că noi vedem un happy end. Doi! Ăştia-s bani pe care nu-i mai luăm. Luăm o data şi gata! Pe muncă cinstită; Costiniu Florin: Da! Ah...dacă...; Voicu Cătălin: Şi eu va spun un lucru: Dincolo de faptul că vorbim între noi, dom'ne are dreptate cu carul. E păi cum (...neinteligibil...) Ai văzut ce fel de om e; Costiniu Florin: Da, da, mi-a plăcut grozav. Un moldovean serios, nu...; Voicu Cătălin: Deci nu....Da, da' e jumătate neamţ, să ştiţi! El e catolic. (....); Costiniu Florin: Nu, nu, nu. Nu, e om serios!; Voicu Cătălin: Deci pe 14 octombrie?; Costiniu Florin: 14 octombrie".

Hotnews.ro aminteşte că pe 14 octombrie 2009 era termenul la care urma să se judece recursul în dosarul PACO la Curtea Supremă, că judecarea dosarului fusese amânată din cauza protestelor magistraţilor, iar completul de judecată care urma să se pronunţe în dosar era format din numele care apar în discuţia dintre cei doi: Carmen Frumuselu, Magdalena Dumitru şi Joiţa Preda. De asemenea, în materialul Hotnews se precizează că "spre stupoarea generală, deşi par siguri că instanţa va pronunţa o soluţie favorabilă, pe 14 octombrie instanţa supremă respinge recursul".

"Potrivit referatului procurorilor trimis la Senat, «pentru a nu se expune pericolului de a fi denunţaţi dar şi pentru a păstra foloasele materiale primite de inc. Cătălin Voicu, acesta şi inv. Florin Costiniu i-au dat numeroase asigurări inv. Costel Căşuneanu că şi-au respectat toate angajamentele luate în sensul intervenţiilor pe lângă magistraţii din complet dar aceştia au pronunţat totuşi o soluţie strâmbă", notează Hotnews.

Este publicat, de asemenea, un fragment dintr-o discuţie atribuită lui Costel Căşuneanu şi Florin Costiniu:

"Căşuneanu Costel: Bună seara, am onoarea, să trăiţi!; Costiniu Florin: Domnu...îmi pare rău că trebuie să nu va dau o veste bună. Dar după ce s-a ....în fond, după casare s-a menţinut soluţia de la Curtea de Apel. Vreau să va spun că mie-mi, îmi tremură nu numai vocea, îmi tremură mâinile de...nervi şi de indignare pentru ce s-a întâmplat. Credeţi-mă că fratele dumneavoastră, care e lângă mine, şi cu mine am făcut nu ce era omeneşte posibil, mai mult decât atât. Vorbesc pe un telefon care probabil este ascultat. Mă jur pe nepoţii mei!; Căşuneanu Costel: Nu. Staţi domne liniştit, vezi...; Costiniu Florin: Am şi eu nepoţi. Domnu' deci vreau să va spun şi cum să spun am o nepoţică de patru luni şi unu de doi ani şi nouă luni. E Dumnezeu deasupra, nu ce era omeneşte posibil, mai mult decât ar fi fost omeneşte posibil. Din păcate, una dintre doamnele cu pricina, doamna din Ploieşti, a făcut pactul cu diavolul, probabil pe bani mulţi, iar celelalte două, mai temătoare, mai speriate. Speriate de mediatizare, speriate de aşa....au fost forţate pur şi simplu să...; Căşuneanu Costel: Incorect, total incorect; Costiniu Florin: Total, total. Este o mizerie, o batjocură. Vom vedea ce remedii juridice a...mai sunt, ce anume se mai poate face, dar asta aş vrea să reţineţi şi vă spun, este un Dumnezeu care le ştie pe toate. Nu, nu ceea ce era îndeobşte de făcut pentru a ajuta un prieten, un frate. Mai mult decât atât. Şi când o să veniţi, o să am rugămintea să ne întâlnim o jumătate de oră să bem un pahar de apa împreună...; Căşuneanu Costel: Cu mare plă...; Costiniu Florin: Şi să va povestesc că, repet, ă... dacă nu fac atac cerebral în următoarea oră, nu mai fac niciodată. Nu fac niciodată, pentru că s-a dat o soluţie, nu, eu va spun acuma pe telefoanele astea ascultate, superascultate... S-a dat o soluţie strâmbă, cu totul şi cu totul alte considerente decât dreptatea, decât legea, decât tot; Căşuneanu Costel: Asta e...; Costiniu Florin: Una dintre doamne, deşi a fost rugată la cel mai înalt nivel cu putinţă, a preferat arginţii, cum se spune. Iar celelalte două, de frică şi terorizate de asta, care-i mai bătrână, care a fost preşedintă de tribunal, care nu ştiu ce, le-a....aşa ameninţate cu DNA, cu dracu să le ia. Deci vă spun, am avut inclusiv la opt jumătate, azi de dimineaţă, ultima, ultima discuţie şi am fost încredinţat până acum, la şase seara, că totul va fi nu bine, că va fi legal, că va fi normal, că va fi în acord cu omenia şi dreptatea. Va spun, nu, nu fac pe nebunul".

De asemenea, Hotnews publică un fragment dintr-o discuţie atribuită lui Voicu şi Căşuneanu:

"Voicu Cătălin: Asta-i România lui Traian Băsescu, înţelegeţi? Bani, şantaj, asta-i crimă organizată, nu automatu' pe stradă! Că-ţi vine să ieşi cu arma în mână la un moment dat pe stradă, să nu mai ţii cont de nimic. Că nici în '89 nu au fost abuzuri şi atrocităţi, domne, şantaj pe faţă. Şi alea două amărâte, speriate, îngrozite, terorizate şi aialalate a luat banii cu derbedeul ăla de...; Căşuneanu Costel: Să vă ajute Dumnezeu! Voicu Cătălin: Şi probabil Dumnezeu ne încearcă să ne unească mai mult şi să identificăm unde-i diavolul şi duşmanul; Căşuneanu Costel: Da, domn...; Voicu Cătălin: Vă pup! Să va dea Dumnezeu sănătate! Eu nu-s bun de nimic; Căşuneanu Costel: Da; Voicu Cătălin: Mie îmi tremură picioarele acuma. Să trăiţi, să trăiţi, să trăiţi, să trăiţi!".

De asemenea, Hotnews redă un fragment dintr-o conversaţie atribuită lui Voicu şi omului de afaceri Marius Locic:

"Voicu Cătălin: Eu mâine, o spun cu voce tare, îmi pun fundul în maşină şi mă duc direct, personal, pentru dl Locic...la Poliţia Capitalei. Ba nu. O să mă duc la IGP şi îi chem la mine, într-un birou la IGP pe cei de la Capitală; Locic Marius: Mai bine aşa; Voicu Cătălin: Şi rezolv această problemă. Şi eu vă asigur că nu se va întâmplă nimic. Dar, nici nu va spun cu cine vorbesc, pentru că...; Locic Marius: Nu, nu, nu. Nici nu trebuie; Voicu Cătălin: ...dvs puteţi scăpa, fără să va spun un nume. Eu va spun că mă duc la o persoană autorizată, îi chem pe toţi în birou, acolo şi pe ăla şi pe ăla şi pe ăla...situaţia: «Domnilor, dacă apreciaţi în viaţă ce am făcut şi eu pentru voi cât eram la Palatul Cotroceni, dacă veţi fi azi în viaţă...(....) de câte ori v-am tratat cu respectul cuvenit, cu prietenie, şi n-am dat drumul la nişte....(neinteligibil)...în ce va priveşte, va rog foarte mult, uitaţi-va de zece ori!» Părerea mea, opinia mea...; Locic Marius: Da, da; Voicu Cătălin: ...este că Locic dacă are probleme are numai de natură comercială, nu este un escroc, nu este ţepar, nu e bandit...; Locic Marius: Nu, dar puteţi să spuneţi că l-a ameninţat; Voicu Cătălin: ...nu se justifica arestarea. Şi atunci...; Voicu Cătălin: Şi atunci eu va rog, şi luaţi-o că o rugăminte personală; pentru că eu, când în momentu' o rugăminte de-a mea este refuzată, eu o iau că pe un afront personal. Să va uitaţi de zece ori şi dacă voi apreciaţi că asta este un infractor şi nu ştiu ce stăm de vorba, staţi de vorba voi şi eu cu încă un prieten. Şi acel prieten o să fie domnul general. (...) Şi eu va spun că nu se va întâmplă nimic până la alegeri. Că dacă le spun chestia asta, îi vom bagă în dificultate totală (...) Voicu Cătălin: Nu va puteţi închipui ce e acolo. Arestul din Capitală, de la minus 2, ăla care e pe tubulatură - Evul Mediu. Uşi negre de fier, zăbrele, lacăte, nu au aerisire, ţigani, bandiţi, te f...ăia în c...., te omoară. Ia noaptea din furculita care o au, o ia şi o ascute şi-o bagă în gât. Pe arest preventiv sunt tot felul de borfaşi, tot felul de bandiţi. Ce sa împaci bă. Dacă are...au un contract cu moartea".

Un alt subiect al stenogramelor este legat de un dosar în care primarul oraşului Constanţa este judecat. Hotnews aminteşte, citând un comunicat al DNA, că în a două jumătate a anului 2009, Cătălin Voicu a cerut unor persoane cu influenţă în sfera politică să îi acorde sprijin politic în ocuparea unei funcţii în Guvernul României, în schimbul intervenţiilor sale pe lângă magistraţi din cadrul Tribunalului Bucureşti şi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea pronunţării unor hotărâri favorabile în care respectivele persoane aveau interese. De asemenea, Cătălin Voicu a pretins unei persoane foloase patrimoniale constând în facilitarea obţinerii pentru firme aflate în sfera sa de interes a unor contracte de achiziţii publice la autorităţi contractante din judeţul Constanţa".

Hotnews redă o discuţie atribuită lui Voicu, judecătorului Cristian Jipa şi senatorul PSD Alexandru Mazăre, "aşa cum rezultă din referatul DNA", despre "dosarul în care fratele lui Alexandru Mazăre, primarul Constanţei, Radu Mazăre, este judecat pentru fapte de corupţie"

"Voicu Cătălin: Una a fost astăzi, s-a cerut amânare... Asta este extrem de importantă. Discutăm noi. Deci, aicea îi identificaţi dumneavoastră, că-i cunoaşteţi, sunt la dumneavoastră la secţie. Şi una a fost...pe şase noiembrie...; Jipa Cristian: Da; Voicu Cătălin: E termenu' pe trei, corect, nu? Jipa Cristian: Pe trei. (...); Voicu Cătălin: Luaţi-le şi vorbim mâine atunci, pe ele, dumneavoastră până mâine puteţi identifica cine e, cine e...Este extrem de important!; Jipa Cristian: Da. Astăzi, astăzi?; Voicu Cătălin: Nu astăzi. Astăzi a fost, da' s-a cerut termen. Şi era primu' termen, s-a cerut amânarea; Jipa Cristian: Am înţeles. Aflu eu; Voicu Cătălin: ...Luaţi-le băgaţi-le bine în buzunarul dumneavoastră şi discutăm mâine. Va rog din suflet; Jipa Cristian: Îhî. Da. Astăzi; Voicu Cătălin: Dacă nu era ceva de....de nivel zero, cea mai mare importantă, nu va deranjam şi nu-mi permiteam să va deconspir, va rog!; Jipa Cristian: Nici o problemă ....nici o problemă. Păi, ţinem legătura. Voicu Cătălin: E-n regulă; Jipa Cristian: Vă caut mâine atuncea, şi vorbim; Voicu Cătălin: Bine, dom' profesor, sunteţi un prieten de nădejde!; Jipa Cristian: Şi-atunci...; Voicu Cătălin: Dânsu' a fost unul dintre cei mai afectaţi oameni că n-am ieşit Ministru de Interne, atunci. M-a sunat, zice: «Dom'le, înseamnă că sunteţi un partid de tâmpiţi, numai un partid de tâmpiţi putea...», Mazăre Alexadru: Nu ne-am văzut noi trei în două mii....?; Voicu Cătălin: Exact!; Mazăre Alexandru: Cinci?; Voicu Cătălin: Exact!; Jipa Cristian: Cred, nu ştiu, nu mai ţin minte, e posibil".

Hotnews redă şi un dialog Cătălin Voicu - Alexandru Mazăre din noiembrie 2009:

"Voicu Cătălin: Vanghelie e un tip orientat, nu?; Mazăre Alexandru: Sunt convins c-a lucrat şi bine pe alţii...; Voicu Cătălin: Bun, a lucrat bine pe alţii...; Mazăre Alexandru: Dacă avea naşpalituri...; Voicu Cătălin: Bun, a lucrat bine pe alţii, da' poţi să mai şi greşeşti, nu? Ideea e următoarea: Vanghelie nu că are un interes, este direct interesat în toată povestea asta, să ajung acolo; Mazăre Alexandru: Păi, puteţi intra...; Voicu Cătălin: Prezenţa mea la Interne lui îi conferă linişte; Mazăre Alexandru: Bun asta!; Voicu Cătălin: Pentru că la Interne ...să fii un foarte bun ministru, în ghilimele, că să nu cunoască nimeni dincolo de uşi. (....)".

Potrivit altui fragment, Voicu vorbea despre faptul că vrea să îl aresteze, dacă ajunge ministru de Interne, pe Nicolai Onţanu şi să-i facă dosare lui Gabriel Oprea:

"Voicu Cătălin: Bagă-mi-aş p.... în Geoană şi cu toţi americanii lui, care ni i-a adus la Curtea Supremă, că mulţi au dosare. Şi cu toate golăncile, cu şeful organizaţiei PSD de la Dolj. Suta aia cu serele, cu tot...Păi, şefa, doamna Cristea de la Dâmboviţa, la fel şi nu-ţi mai dau nume, că nu-i frumos. Mulţi! Dom'ne, i-am rezolvat pe toţi, dom'ne, că unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puşcarie, alţii le-a dat 10 ani, unul dintre avocaţi zice: «Dom'ne, nu-i e ruşine, dom'ne?», «Dom'ne, zic, asta a fost!» (...); Voicu Cătălin: ...asta, să ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, ş-atunci .....se duce la negociere, vreau Internele. Dacă nu mă duc la Interne, da...; Mazăre Alexandru: Eu am vorbit cu Radu...; Voicu Cătălin: Ascultă-mă un pic! Dacă eu m-am dus la Interne, omule, ai toată Procuratura României, ai toată Justiţia în mână, ai toată Curtea...; Mazăre Alexandru: Da' ai să arestezi? Dumneavoastră?; Voicu Cătălin: Da, am Poliţia, vreau să-l arestez pe Onţanu, vreau să-i fac dosare lu' Oprea, credeam că poate vine de la ...de la...de jos dosaru', sus merge şnur! Pentru că eu sunt singuru' personaj care am tot...toată cane...conexiunea în mână, şi-ai văzut că Procuratură, în Justiţie şi...; Mazăre Alexandru: Am o întrebare că să înţeleg...; Voicu Cătălin: Da; Mazăre Alexandru: Sunteţi cu Vanghelie, da?; Voicu Cătălin: Da. (....) Colegule, ascultă ce-ţi spun! Dacă mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toată reţeaua din România! Acu', dacă pierdem alegerile, reţeaua e în funcţiune. Eu acuma am....(neinteligibil)... da' greu. până acum n-am ....(neinteligibil) ...ministeru' asta...(neinteligibil) ....înţelegi? Ai reţea, rezişti că să facem gherilă urbană".

Potrivit altui fragment citat de Hotnews, Voicu vorbeşte, în 2009, despre relaţiile sale şi despre intenţia sa de a face demersuri pentru a ajunge ministru de Interne:

"Voicu Cătălin: Neprezenţa mea în vÂrfu' ministerului de Interne se rostogoleşte ca un bumerang împotriva mea, imaginea Poliţiei, a Curţii, la noi. Ei nu înţeleg chestia asta. Ei înţeleg că am fost fentat a doua oară. Mi-ar fi mult mai simplu, să bag un băiat bun, să mă asculte ...(neinteligibil)...da? Da' dacă-l încăleca cei de la SRI? Dacă îl încalece cei de la Parchet? Nefiind eu acolo, eu am altă relaţie. Pe unii îi cunosc şi în alte poziţii, mai cunosc cu perucă-n cap, pe alţii îi cunosc şi cu fetiţe ce fac. Cu mine le-a...dacă mă duc şi-i spun: «Domnule procuror general, am o mare rugăminte! Şi va rămân îndatorat, dosaru' asta vreau să rămână aşa!» Şi am dat cu palma, nouzeci şi nouă la sută rămâne cum spun eu! Dacă-l rog cutare, găseşte cinşpe elemente, să ni-l întoarcă pe puştiul ăla de....(neinteligibil)...Da' eu dacă mă uit într-un dosar, ştiu unde să caut, c-am fost la Gheorghe Robu...(neinteligibil)...Şi nu mă poa, poate păcăli nimeni! Mă, f....(neinteligibil) (...); Voicu Cătălin: Din toate motivele care ţi le-am expus, câte o hârtie din trecutu' fiecăruia, i-am ţinut pe loc şi i-am făcut fideli. Şi unii dintre ei chiar dacă-s ofiţeri SRI, mai erau pe state şi SIE. Şi toate astea erau la generalu' Iliescu, eu eram în departamentul de lucru...(neinteligibil)...Un om ţi-e loial dacă are un motiv. L-ai ajutat, ai făcut, da? Dar în momentu' când mai ai un motiv suplimentar, foiţă, două motive sunt mai puternice că un motiv, colegule! E complicat acuma să mă apuc să-ţi fac teorii; Mazăre Alexandru: Nu, am înţeles! Nu că...Vorba aia, sunt oameni care zici că-s cu ţine şi te trezeşti că te-a trădat pe la spate, că nu...; Voicu Cătălin: Ăsta este şi motivul pentru care, cel puţin o dată, trebuie să mă facă ministru. Că să spargă acest mit, nu m-a vrut partidu', nu m-a vrut...Pentru Oprea a lansat ...(neinteligibil)... «Dom'ne, nu m-a vrut partidul, democratic eu am câştigat...» Bine, pe au aflat băieţii, cu bani, au dat! -a aflat , -a aflat de la...(neinteligibil) ....Da' ideea este n-a, n-am avut explicaţii! Oprea timp ce vămuia pe lumea, a fost la ...(...)"

De asemenea, Hotnews publică un fragment potrivit căruia Voicu vorbeşte despre accidentul de maşină în care a fost implicat Ludovic Orban când era ministru al Transporturilor.

"Mazăre Alexandru: Deci, altă întrebare!; Voicu Cătălin: Da; Mazăre Alexandru: Cum facem să nu pierdem ministeru' ăsta la negocieri?; Voicu Cătălin: Nici o problemă, colegule! De exemplu, miniştrii îi va...(neinteligibil)...Johannis. Deci, socru-său....a....am discutat cu procuroru' şef de la Sibiu, pentru că de la ăsta ...(neinteligibil) ...susţină, asta vreau să rămână numai între noi doi!; Mazăre Alexandru: Nu, da, am înţeles; Voicu Cătălin: Să-i transmită clar: «Nu te bagi peste noi, te rog eu!» Colegule, mă uit la tine că la fratele meu, Nu cumva discuţi cu cineva chestiile astea!; Mazăre Alexandru: Nu, nimic, dacă nu...; Voicu Cătălin: Eu am, am vorbit cu cei de la ....(neinteligibil)... Îl încăleca pe procuroru' şef de acolo, el l-a lansat în ...(neinteligibil) ...o să mă-ntâlnească ...(neinteligibil) ...Doi! Să vedem la liberali. Am fost la Orban în noaptea aia când ....(neinteligibil)...L-am sunat pe urmă. «Unde eşti, Ludovic? Ieşi afară din....» Eram în sediu. A ieşit şi Varujan...I-am spus: "Nu vreau să vorbesc cu ţine, du-te înapoi!" I-am spus: "Ludovic, te-am ajutat în momente grele, cu accidentu' de maşină. Te-am ajutat..." Era într-o situaţie...; Mazăre Alexandru: El a dat peste fata aia atunci? Voicu Cătălin: ...(neinteligibil)...; Mazăre Alexandru: Ce mare crimă? ....(neinteligibil); Voicu Cătălin: A rămas variantă că Nu, Nu o ţinem. Nici n-o să spună; Mazăre Alexandru: Îhî, îhî; Voicu Cătălin: Altfel, dacă te roagă să afle şi Geoană, noi spunem NU ...(neinteligibil)...; Mazăre Alexandru: Era băut?; Voicu Cătălin: Da; Mazăre Alexandru: Am înţeles; Voicu Cătălin: ...(neinteligibil)...cunoaşte....(neinteligibil)... «Uite, dom'ne!» Doi. I-am zis: «Ludovic, când a fost să ...(neinteligibil) ...un apartament pe Moşilor». Bă, o să-i spun, am venit la tine cu Căşuneanu de mână la birou şi te-am anunţat să aveţi grjia că aveţi o capcană într-un apartament". El e puţin naiv cu băutura ...(neinteligibil) ....Trei! L-am trimis pe Vanghelie ...(neintebilibil) ....acolo, l-am trimis...".

De asemenea, Hotnews publică o discuţie atribuită lui Alexandru Mazăre şi lui Voicu despre social-democratul Miron Mitrea:

"Mazăre Alexandru: Mitrea de ce....(neinteligibil)...?; Voicu Cătălin: Nu ştiu. Nu mă interesează, uite, spune...; Mazăre Alexandru: S-a băgat, nu?; Voicu Cătălin: Acolo stătea Mitrea şi domnul procuror Boştină, acolo unde stai dumneata. O să-l bată Dumnezeu! Iar cu domnu' Costiniu (n.r. judecător la Curtea Supremă, acuzat în dosar) m-am întâlnit ieri la Curtea Supremă, în spate...; Mazăre Alexandru: Da!; Voicu Cătălin: Şi i-am câştigat dosaru' lu' nevastă-să, de notariat, că pierduse la Curtea de Apel; Mazăre Alexandru: Ştiu, da!; Voicu Cătălin: Şi era văi de c...' lui dacă pierdea! Îl bate Dumnezeu!; Mazăre Alexandru: Măcar a avut înţelepciunea să tacă; Voicu Cătălin: Ce să tacă?; Mazăre Alexandru: Nu s-a băgat, n-a zis o vorbă; Voicu Cătălin: Păi, din cauza lui am pierdut votu'. El a pus pe Oprişan să nu voteze cu mine. Am zis: «Oprişane, o să te bată Dumnezeu!», «Mă jur pe faţă mea c-am votat cu ţine!», «Băi, nu mai, că te-a văzut cineva că n-ai votat cu mine, Mariane! La doişpe noaptea m-ai chemat la Hrebenciuc acasă. Am făcut nu ştiu câte drumuri la ţine, la Vrancea. Ai văzut că dacă m-am retras eu, ţi-a trimis dosaru' la Cluj? O să vezi ce iei tu la Cluj!», «Că iau, ce iau?», «Îţi spune altcineva!». I-a pregătit condamnarea ....(neinteligibil)...colegu' lu' Costiniu. «Da, îl rezolv!» A...I-a dat-o cu şmecherie la....Din toată România, i-o strămuţi la Cluj? Păi, asta e cusută cu ată violet!".

Un ultim fragment publicat de Hotnews este referitor la o întâlnire a lui Voicu cu Alexandru Mazăre, judecătorul Cristian Jipa şi chestorul de poliţie în rezervă Constantin Matei în noiembrie 2009.

"Voicu Cătălin: Să unim DNA-ul cu DIICOT-ul!; Matei Constantin: Da' ei ştiu...; Voicu Cătălin: Că să pot da afară pe toată lumea; Matei Constantin: Da', poate, îl ştie Brăiloiu mai bine!; Voicu Cătălin: Purificare! Nu mai e Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Crimă Organizată şi Anticorupţie! Am de mult proiectul asta în cap. L-ai adus pe Miclescu de la pensie, l-ai pus acolo, ai terminat, e fiară! Dosarul "Flota" a lucrat el, tot cu Vasile Drăghici, de la ei de la Constanţa şi cu Oţel, procuroru' ăsta...; Mazăre Alexandru: Băi, şefule, da' nu ne ia iar pe noi?; Voicu Cătălin: Nu!; Mazăre Alexandru: Îm?; Voicu Cătălin: (vorbeşte în şoaptă): Cine să va mai ia pe voi?; Mazăre Alexandru: Păi, nu ştiu, întreb şi eu!; Voicu Cătălin: Un Dumnezeu, poate, atât!; (...); Mazăre Alexandru: Colegul, cică au reuşit să ne ameţească! Dacă da ordin la ANI şi-i face lu' asta trei dosare în două luni, cum dracu' să nu te gândeşti la dobito....?; Voicu Cătălin: Şi finalitatea care e? A dat la ANI pentru că la ANI l-a prins pe ăla, că mai are doi, trei oameni, la ANI au fost numiţi politici...; Mazăre Alexandru: Da; Voicu Cătălin: Şi ANI e o instituţie fără nici o forţă juridică, e un căcat. Tot la Parchet ţi le trimite, şi acolo le omorâm, lasă-le dracu'!".

Senatorii din Comisia juridică au desigilat, joi dimineaţă, cele două cutii de documente primite de la Ministerul Justiţiei, care conţin şi cererea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului PSD Cătălin Voicu, cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri. Cele două cutii conţin 11 volume, un referat al procurorilor, precum şi cererea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului.

Biroul Permanent al Senatului a decis, marţi, să trimită Comisiei juridice solicitarea privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Cătălin Voicu.

Două cutii de documente au fost aduse, în 10 martie, de la Ministerul Justiţiei la Senat, împreună cu cererea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului PSD Cătălin Voicu, cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să sesizeze Parlamentul în vederea încuviinţării arestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit Constituţiei, deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.

Conform Regulamentului Senatului, cererea de arestare a unui senator se adresează de către ministrul Justiţiei preşedintelui Senatului, acesta o aduce la cunoştinţă în şedinţă publică, după care o trimite Comisiei juridice, raportul comisiei fiind trimis de BP plenului, care hotărăşte cu votul secret al majorităţii senatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici