O delegaţie a PE va face o vizită în România şi Bulgaria pentru a evalua pregătirea pentru Schengen

O delegaţie Parlamentului European va face o vizită de patru zile în România şi Bulgaria, în perioada 22 - 26 februarie, pentru a evalua stadiul pregătirii pentru aderarea la spaţiul Schengen, la invitaţia autorităţilor din cele două ţări, potrivit unui comunicat al delegaţiei PSD la PE.

15 afișări
Imaginea articolului O delegaţie a PE va face o vizită în România şi Bulgaria pentru a evalua pregătirea pentru Schengen

O delegaţie a PE va face o vizită în România şi Bulgaria pentru a evalua pregătirea pentru Schengen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit sursei citate, această vizită este o premieră în practica Parlamentului European.

Delegaţia Parlamentului European va fi formată din raportorul Carlos Coelho şi din raportori din umbră din partea Grupurilor politice. Ioan Enciu, membru al Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European (PE) va reprezenta Grupul Socialiştilor şi Democraţilor Europeni (S&D) în calitate de raportor din umbră.

Potrivit lui Ioan Enciu, "acest demers de transparenţă faţă de Parlamentul European este unul pozitiv, întrucât va permite eurodeputaţilor să voteze în deplină cunoştinţă de cauză asupra aderării Bulgariei şi României la spaţiul Schengen", se mai arată în comunicat.

Vizita va urmări evaluarea facilităţilor SIS/SIRENE din cele două ţări şi a nivelului de securizare a frontierelor terestre aeriene şi maritime. De asemenea, eurodeputaţii vor avea întrevederi cu autorităţile care gestionează implementarea acquis-ului Schengen din cele două state.

În România, delegaţia Parlamentului European va vizita terminalul Schengen al aeroportului Henri Coandă din Bucureşti, biroul SIRENE, Sistemul Integrat de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) din Constanţa, dar şi punctul de trecere a frontierei de la Sculeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici