O nouă alianţă DA: Ungureanu şi Pavelescu au semnat protocolul de înfiinţare a Alianţei Dreptate şi Adevăr

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, şi preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, au semnat, sâmbătă, la Parlament, protocolul de înfiinţare a Alianţei Dreptate şi Adevăr, cei doi afirmând că România are nevoie de "o dreaptă unită".

542 afișări
Imaginea articolului O nouă alianţă DA: Ungureanu şi Pavelescu au semnat protocolul de înfiinţare a Alianţei Dreptate şi Adevăr

Mihai Răzvan Ungureanu (IMagine: Stefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Ungureanu şi Pavelescu au declarat că Alianţa DA "îmbină tradiţia şi experienţa PNŢCD cu viziunea şi entuziasmul nou al Forţei Civice" şi este "primul pas spre unitatea dreptei".

"Alianţa Dreptate şi Adevăr înseamnă dreapta autentică", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Aurelian Pavelescu a spus, la rândul său, că unificarea dreptei începe cu protocolul dintre PNŢCD şi Forţa Civică.

Potrivit acestuia, a existat o primă tentativă de unificare a dreptei, care a fost ARD, dar, din păcate, "acest proiect politic nu a rezistat".

"Unii lideri de la PDL au considerat că ar fi mai bine să rupă această alianţă (...) A fost vorba mai mult de orgolii, dacă nu de lipsă de viziune politică", a spus Aurelian Pavelescu.

Potrivit protolului încheiat, Mihai Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu sunt copreşedinţi ai Alianţei DA.

Înainte de de semnarea acordului, conducerile celor două formaţiuni au aprobat, separat, această alianţă.

Unii reprezentanţi ai Forţei Civice prezenţi la eveniment au spus că Mihai Răzvan Ungureanu ar putea fi candidat la Preşedinţie în 2014.

Conducerea Forţei Civice aprobă prin vot alianţa cu PNŢCD, care se va numi Alianţa DA

Conducerea Partidului Forţa Civică a aprobat, sâmbătă, în şedinţa Consiliului Naţional, înfiinţarea alianţei politice cu PNŢCD, care se va numi "Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr" (Alianţa DA).

Reprezentanţii Forţei Civice au aprobat, în cadrul evenimentului care se desfăşoară la Parlament, o hotărâre în acest sens, cu doar trei voturi "împotrivă" şi patru abţineri.

După adoptarea acestei hotărâri, reprezentanţii FC prezenţi la reuniunea Consiliului Naţional se vor reuni cu cei ai PNŢCD, prezenţi, tot la Parlament, la şedinţa Comitetului Naţional de Conducere.

La această reuniune va fi semnat protocolul acestei alianţe de către liderii celor două formaţiuni, Mihai Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu.

Conform unui comunicat anterior al celor două partide, alianţa din acestea doreşte "să pună bazele principalului pol de dreapta din România".

Alianţa Dreptate şi Adevăr (D.A.) a fost denumirea alianţei dintre PNL şi PD, care a candidat la alegerile din 2004.

FC şi PNŢCD au făcut parte din alianţa electorală ARD (Alianţa România Dreaptă), alături de PDL, sub sigla căreia au candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici