Oltean: Nu putem să-i reproşăm concret Elenei Udrea o anumită activitate opozabilă PDL

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean consideră că nu i se poate reproşa concret Elenei Udrea o anumită activitate opozabilă PDL, el arătând că ar fi necesară o discuţie "foarte serioasă" între Udrea şi Blaga, "pentru a clarifica suspiciunile şi speculaţiile făcute poate de unii cu rea intenţie".

398 afișări
Imaginea articolului Oltean: Nu putem să-i reproşăm concret Elenei Udrea o anumită activitate opozabilă PDL

Oltean: Nu putem să-i reproşăm concret Elenei Udrea o anumită activitate opozabilă PDL (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"E nevoie de o discuţie foarte serioasă între Elena Udrea şi Vasile Blaga, pentru a clarifica suspiciunile şi speculaţiile făcute poate de unii cu rea intenţie. Sper ca Udrea să fie devotată PDL şi să rămână în partid", a declarat Ioan Oltean la RFI.

El spune că la şedinţa de luni a conducerii PDL s-a discutat despre faptul că "nu poţi să desfăşori o activitate politică în interiorul Partidului Democrat Liberal şi în acelaşi timp să visezi că ai fi şi membru al Mişcării Populare".

"S-a analizat la modul general că trebuie să existe această maximă responsabilitate de a ne preocupa îndeaproape de soarta PDL. Nu au fost discuţii precise privind un membru sau altul", a subliniat Oltean.

Întrebat ce riscă Elena Udrea, el a răspuns: "Eu sper să nu rişte nimic. Eu sper ca doamna Udrea să aibă comportamentul unui membru de partid devotat Partidului Democrat Liberal, membru de partid care să nu aibă nici în clin, nici în mânecă cu activitatea unui alt partid, fie că se cheamă Mişcarea Populară sau Forţa Civică sau oricum altcumva. Eu sper ca domnia sa să rămână în PDL şi să-şi consolideze poziţia şi să fie preocupată de politica exclusivă a PDL şi de consolidarea acestei formaţiuni politice şi de pregătire a acesteia pentru anul electoral 2014. Nu cred că domnia sa poate să aibă alte preocupări şi sunt convins că, atât timp cât se înscrie în această conduită politică, nimeni nu poate să aibă vreo problemă şi nici domnia sa nu poate să aibă o problemă în interiorul PDL".

Vicepreşedintele PDL a mai spus că în plan concret nu i se poate reproşa ceva anume Elenei Udrea:

"Am să fiu foarte sincer: nu putem, cel puţin la vedere, în planul concret, să-i reproşăm doamnei Udrea o anumită activitate care să fie opozabilă PDL. Sunt diverse speculaţii făcute de unii şi de alţii, dar noi nu putem să luăm decizii pe speculaţii, nu putem lua decizii pe vorbe aruncate la întâmplare de unii sau de alţii. Eu cred că e nevoie de o discuţie foarte serioasă între doamna Udrea şi preşedintele partidului, pentru a clarifica aceste suspiciuni, aceste speculaţii făcute poate de unii cu rea intenţie, de alţii în mod premeditat, pentru a pune în dificultate sau pentru a crea o atmosferă neplăcută şi o stare tensionată între doamna Udrea şi o parte din conducerea PDL. Suntem interesaţi cu toţii ca partidul să nu fie preocupat de asemenea jocuri mărunte".

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat, luni, că în şedinţa Colegiului Director din 17 august de la Baia Mare partidul va decide cum va reacţiona la atitudinile care ies din linia PDL, arătând că decizia lui Vasile Blaga a fost făcută publică: "Stop ipocriziei".

Întrebată după şedinţa BPN al PDL în legătură cu discuţiile despre Elena Udrea, Adreea Paul a răspuns: "A fost explicită declaraţia lui Vasile Blaga şi rămâne în picioare. Pe aceeaşi linie s-a discutat şi în BPN".

Ea a spus că în 17 august se va reuni Colegiul Director la Baia Mare în care "se va întâmpla exact ce a spus preşedintele Vasile Blaga, în care se va pune capăt iprocriziei".

"Deciziile finale se vor lua pe 17 august la Colegiul Director. Decizia lui Vasile Blaga a fost făcută publică la demarajul acestui Birou: Stop iprocriziei. Vom decide cum pe 17 august", a mai spus Andreea Paul.

La întrebările repetate ale ziariştilor referitoare la care sunt variantele care vor fi luate în calcul la Colegiul Director, Andreea Paul a precizat: "Pe 17 august, la Baia Mare, Colegiul Director decide cum va reacţiona la atitudinile care ies din linia PDL, care nu respectă politica de centru-dreapta a PDL. Preşedintele Vasile Blaga va răspuns explicit la întrebare".

Întrebată dacă vor fi invitaţi la Colegiul Director şi cei care vor fi luaţi în discuţie, Paul a spus: "Nu s-a discutat aşa ceva".

Deputatul PDL Elena Udrea consideră că "unii" din conducerea partidului sunt preocupaţi mai mult de ea decât să critice Guvernul USL şi, deşi nu sunt în stare să obţină voturi, încearcă să acopere lipsa de rezultate a PDL dând vina pe alţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici