Oltean: PSD s-a impus şi a învins nepăsarea. PDL să înceapă imediat negocierile cu PNL

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean spune că la europarlamentare PSD "a învins nepăsarea unui electorat care a preferat să stea acasă sau să facă plajă decât să voteze", astfel că PDL trebuie neapărat să înceapă negocierile cu partidele de dreapta, întâi cu PNL.

172 afișări
Imaginea articolului Oltean: PSD s-a impus şi a învins nepăsarea. PDL să înceapă imediat negocierile cu PNL

Oltean: PSD s-a impus şi a învins nepăsarea. PDL să înceapă imediat negocierile cu PNL (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Deputatul Ioan Oltean a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că este dezamăgit de scorul obţinut de PDL la alegerile europarlamentare la nivel naţional, dar şi judeţean, în Bistriţa-Năsăud, unde el deţine şi funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PDL.

"Dacă mă raportez la scorul la nivel naţional al partidului, aş putea spune că în Bistriţa-Năsăud PDL s-a înscris în obiectivul propus de Biroul Permanent Naţional, respectiv scorul între 18 şi 20%. În schimb, personal sunt extrem de nemulţumit şi apreciez că rezultatul obţinut atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud este mult sub aşteptările noastre şi cred că ceea s-a întâmplat acum, la alegeri, trebuie să ne dea de gândit, în primul rând nouă, celor de la PDL, dar nu numai, ci tuturor celor care evoluează în partide politice ce se autointitulează partide de dreapta. PSD, cu electoratul lui captiv pe care-l ştim cu toţii care este, a reuşit să se impună, să învingă nepăsarea, indiferenţa unui electorat care a preferat să stea acasă sau să facă plajă decât să voteze. Nu este bună această atitudine a majorităţii cetăţenilor care acceptă un asemenea comportament în momente de maximă importanţă pentru România şi pentru ei înşişi”, a declarat Ioan Oltean.

Întrebat dacă va cere vreo demisie în prima şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PDL, Oltean a spus că nu are o astfel de intenţie, ci mai degrabă ar vrea să afle care sunt cauzele care au determinat scorul slab al PDL şi care este drumul pe care trebuie să meargă partidul.

În ceea ce priveşte partidele de dreapta, Oltean a afirmat că trebuie începute reprede negocierile, în primul rând cu PNL, deoarece alegerile prezidenţiale "bat la uşă".

"Dreapta va trebui să se unească pentru că, dincolo de orice fel de nemulţumire, dacă însumăm rezultatele tuturor partidelor de stânga şi ale celor de dreapta, constatăm că partidele de dreapta au un avantaj evident în raport cu PSD şi că stă în puterea acestora, printr-o unire, prin renunţare la ambiţii, să găsească un candidat care să aducă un vot masiv astfel încât Cotroceniul să aibă un preşedinte de dreapta, pentru echilibrul puterilor în stat, pentru democraţie, pentru consolidarea instituţiilor statului. Cred că primul partener ar trebui să fie PNL, ei pentru noi şi noi pentru ei, astfel încât să se închege unitatea dreptei şi să se identifice candidatul dreptei care să poată câştiga alegerile prezidenţiale. Imediat după aflarea rezultatelor, dreapta ar fi trebuit să comunice. Va trebui să avem câteva idei care să genereze colaborarea, rezolvarea acestei probleme. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, nu este nicio zi de pierdut în privinţa aceasta”, a spus Ioan Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici