Oprescu spune că nu are "nicio legătură" cu ideea înfiinţării unui nou partid de stânga

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu susţine că nu are nicio legătură cu ideea înfiinţării unui nou partid de stânga, idee lansată săptămâna trecută de către susţinătorii săi din judeţul Prahova.

22 afișări
Imaginea articolului Oprescu spune că nu are "nicio legătură" cu ideea înfiinţării unui nou partid de stânga

Oprescu spune că nu are "nicio legătură" cu ideea înfiinţării unui nou partid de stânga (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, răspunzând unei întrebări, că nu are nicio legătură cu ideea lansată de către susţinătorii săi din Prahova care au afirmat, săptămâna trecută, că după alegerile prezidenţiale "se intenţionează" înfiinţarea un nou partid de stânga, care ar urma să se numească Alianţa Naţională a Stângii Democrate.

Oprescu a explicat că el este susţinut de către oameni independenţi, dar şi de unii dintre foştii săi colegi din PSD şi, în acest context, a spus că a constatat "cu amărăciune" că unii membri ai PSD au fost "daţi afară din partid" pentru simplul motiv că "s-au văzut cu el".

"Asta mi-aduce aminte de perioada anilor '50, când se mergea pe ideea: cine nu e cu noi e împotriva noastră. Asta e o chestiune forţată pe care eu o resping dintotdeauna şi o resping din bun simţ, nu neapărat dintr-un acut simţ politic", a spus Oprescu.

În ceea ce priveşte susţinerea financiară pentru campania sa electorală, Oprescu a evitat să spună numele celor care îl susţin financiar, afirmând că aceştia vor fi trecuţi "pe site".

În urmă cu aproape o săptămână, reprezentantul colectivului de susţinere a lui Sorin Oprescu creat în judeţul Prahova, Romeo Hanganu, fost preşedinte al PD Prahova, afirma că după alegerile prezidenţiale "intenţia este să se înfiinţeze un nou partid de stânga", care ar urma să se numească Alianţa Naţională a Stângii Democrate.

El a susţinut că are "o singură ambiţie", aceea de a aduce în viitoarea formaţiune politică "tot ce este mai bun în Prahova", respectiv cele mai importante personalităţi din diverse domenii socio-profesionale la nivel judeţean.

Romeo Hanganu nu a precizat dacă Sorin Oprescu ar urma să aibă vreo funcţie în viitoarea formaţiune politică, spunând doar că "nu este un secret pentru nimeni" că s-a mai vehiculat ideea înfiinţării unui nou partid de stânga.

Fostul lider social-democrat Octav Cozmâncă arăta în 20 septembrie, prin scrisoarea deschisă prin care anunţa că se autosuspendă din PSD, că intenţionează să constituie o Alianţă de stânga în situaţia în care PSD nu va redeveni cea mai importantă forţă politică din România.

El îşi exprima convingerea că o alianţă democratică de stânga va asigura şanse reale şi va acorda respectul meritat tuturor oamenilor acestei ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici