Oprescu: Voi candida ca independent, nu mi-am cumpărat niciodată sprijinul

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări, că va candida la următoarele alegeri tot ca independent, însă, dacă va fi susţinut de unele partide, le va mulţumi.

30 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Voi candida ca independent, nu mi-am cumpărat niciodată sprijinul

Oprescu: Voi candida ca independent, nu mi-am cumpărat niciodată sprijinul (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă ia în calcul o candidatură sub sigla USL, Oprescu a răspuns: "Nu am discutat nicio posibilă susţinere. Ei (liderii PSD şi PNL - n.r.) şi-au exprimat poziţia la timpul cuvenit, eu am ieşit şi am spus că sunt onorat. (...) Am fost acuzat de-a lungul timpului că aş fi făcut blat cu unii sau cu alţii. Eu nu am făcut blat decât cu bucureştenii şi în niciun caz nu îmi voi schimba orientarea. Voi participa ca independent. Nu mi-am cumpărat niciodată sprijinul, dar, dacă a venit, am mulţumit celor care au avut încredere în mine".

El a mai afirmat, răspunzând unor întrebări ulterioare, că nu a fost niciodată vorba să candideze sub sigla unui partid sau să "aparţină" unui partid şi a afirmat că nu va face niciodată "rabat" de la asta.

"Am văzut cât de mult împietează o hotărâre politică aberantă asupra problemelor administrative. Nu vreau să fac figuraţie pentru cine ştie ce funcţie, nu am alergat niciodată după funcţii. Eu doar mi-am asumat responsabilităţi. Deci nu e vorba de nicio apartenenţă de partid, ci doar de sprijin, al tuturor celor care vor asta", a precizat Oprescu.

Oprescu a avut, joi, o întâlnire cu liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, după această întâlnire, că primarul Capitalei nu trebuie să devină membru de partid pentru a fi alături de USL.

Întrebat dacă a discutat cu Oprescu şi posibilitatea ca acesta să fie candidat al USL la Primăria Generală în 2012, Ponta a negat.

"Dar îmi menţin ideea, în numele PSD, că există o axă a răului, formată de Băsescu, Boc, Udrea şi PDL, iar de partea cealaltă nu doar USL este deţinătorul binelui. Aşa cum am mai spus, oameni ca Ciuhandu, Iohannis şi Sorin Oprescu pot fi alături de USL fără a fi membri de partid PSD, PNL sau PC. Nu cred că domnul Oprescu sau domnul Ciuhandu sau domnul Iohanis trebuie să devină membri de partid, dar sunt convins că pot fi de partea aceste uniuni a binelui împotriva axei răului", a adăugat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici