Orban către Ponta: Aţi fost călăul capitalului românesc/Neacşu lui Ponta: Vă felicit pentru activitate

Liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban i-a spus, marţi, în plenul Camerei, premierului Victor Ponta că a aruncat banii pe apa sâmbetei, că a fost "călăul capitalului românesc" şi că a fost "ca un fiu risipitor" al economiei, iar liderul PSD Marian Neacşu l-a felicitat pe Ponta pentru activitate.

399 afișări
Imaginea articolului Orban către Ponta: Aţi fost călăul capitalului românesc/Neacşu lui Ponta: Vă felicit pentru activitate

Orban către Ponta: Aţi fost călăul capitalului românesc/Neacşu lui Ponta:Vă felicit pentru activitate (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Cei doi parlamentari au făcut aceste afirmaţii la "Ora primul ministru", din plenul Camerei Deputaţilor, unde Victor Ponta a prezentat, la solicitarea grupului PNL, situaţia economiei.

"Domnule viitor fost prim minstru Victor Ponta, ar fi trebuit să vorbiţi un minut pentru că aţi spus că, dacă aţi fi fost în Guvernul Boc, aţi fi vorbit un minut. Aţi fost în Guvernul Boc, domnule Ponta, aţi fost în anul de graţie 2009, în care să ştiţi că s-a luat creditul la FMI, dar probabil nu vă aduceţi aminte, că activitatea dumneavostră în guvern la ora respectivă era aproape cu zero. Despre plătirea datoriei, domnule prim ministru, vreau să vă spun că gradul de îndatorare al României a crescut de când aţi venit dumeavoastră în condiţia de prim ministru şi nu prea am văzut de ce a crescut. În mod normal, ar fi trebuit să crească pe proiecte de investiţii, pe tot ceea ce înseamnă asigurarea dezvoltării economice, în timp ce dumneavoastră aţi irosit aceşti bani din împrumuturi, i-aţi aruncat pe apa sâmbetei", a susţinut Orban.

Orban a arătat că, după 3 ani de guvernare Ponta, peste 8 milioane de români sunt în pragul sărăciei şi că peste 370.000 de firme s-au închis.

"În România, după 3 ani de guvernare Ponta, peste 8.600.000 de români se află în pragul de sărăcie. Din păcate, aceşti concetăţeni ai noştri sunt în această situaţie, nu datorită voinţei lor, ci că premierul Ponta nu-şi aduce aminte de ei decât în campania electorală. (...) În România există sub 6.000.000 de angajaţi, în Ungaria în Cehia, care au jumătate din populaţia noastră, există un număr de angajaţi apropiat de numărul celor de la noi, asta însemană că economia românească nu produce locuri de muncă", a arătat Orban.

El a mai spus că Ponta este şi "călăul capitalului românesc".

"Pot să spun că aţi fost călăul capitalului românesc. De când sunteţi prim ministru, peste 370.000 s-au închis şi peste 80.000 de firme au intrat în insolvenţă", a adăugat liderul PNL.

El a arătat că dezbaterea despre creşterea economică trebuie să iasă din zona ccifrelor, iar românii trebuie să simtă această creştere în propriul buzunar.

"(...) Cine să vă mai creadă că sunteţi capabil să asiguraţi în România predictibilitate şi stabilitate economică. Nu vă mai lăudaţi cu creştere economică. Aţi fost ca un fiu risipitor", a mai susţinut Orban.

În schimb, liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, l-a felicitat pe Victor Ponta pentru activitate şi l-a sigurat că deputaţii vor asigura legislaţia necesară guvernării.

"Vă felicit, domnule prim ministru, pentru activitatea dusă. Vă asigur că vom fi aici, în bănci, pentru a asigura legislaţia pentru ca Guvernul să guverneze pentru binele oamenilor. Aştept să finalizăm Codul fiscal, reducerea TVA. Bănuiesc că toţi copiii sunt mulţumiţi că alocaţiile sunt mai mari. Sper ca luna septembrie să ne găsească poate mai liniştiţi, aşezaţi, cu gânduri mai bune, dar şi cu rezultate mai bune. Urez succes Guvernului", a spus Neacşu.

Premierul Victor Ponta a afirmat, în plenul Camerei Deputaţilor, că România are o creştere economică sănătoasă, dar se confruntă cu trei provocări, şi anume populismul, o eventuală instabilitate politică internă şi tensiunile regionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici