Orban, despre SIIJ: Facem consultarea cu CSM, după ce vor avea loc alegerile din cadrul Consiliului

Premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi făcute consultări cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), după ce vor avea locul alegerile în cadrul CSM.

84 afișări
Imaginea articolului Orban, despre SIIJ: Facem consultarea cu CSM, după ce vor avea loc alegerile din cadrul Consiliului

Orban, despre SIIJ: Facem consultarea cu CSM, după ce vor avea loc alegerile din cadrul Consiliului

„Este în curs de consultare, consultare care a fost iniţiată de Ministerul Justiţiei, consultarea magistraţilor. Dacă în celelalte privinţe există un punct de vedere exprimat de CSM, la CSM ştiţi foarte bine că urmează să aibă loc alegeri şi vom face consultarea Consiliului Superior al Magistraturii, după ce vor avea loc aceste alegeri”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul Biroului Politic Naţional al PNL, luni, întrebat despre măsurile ce vor fi luate privind SIIJ.

Liderul PNL a mai spus că România va trebuie să transpună în practică recomandările Comisiei Europene, pentru a fi ridicat cât mai repede MCV.

„Evident că, ceea ce am spus cu toate ocaziile, obiectivul nostru este acela de a face paşi înainte pentru a ajunge cât mai repede la încheierea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România, iar pentru atingerea acestui obiectiv, va trebui să transpunem în practică recomandările formulate de Comisia Europeană, cuprinsul raportului privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, inclusiv, cele legate de Secţia Specială”, a conchis Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici