Orban: Nu cunosc cazul lui Geoană, dacă e asemănător cu cel al lui Nicolăescu, ANI e neprofesionistă

Prim vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu cunoaşte cazul lui Mircea Geoană, anchetat de ANI, precizând că dacă dosarul este asemănător cu cele ale liberalilor Eugen Nicolăescu şi Mihăiţă Calimente, atunci Agenţia este lipsită de profesionalism.

21 afișări
Imaginea articolului Orban: Nu cunosc cazul lui Geoană, dacă e asemănător cu cel al lui Nicolăescu, ANI e neprofesionistă

Orban: Nu cunosc cazul lui Geoană, dacă e asemănător cu cel al lui Nicolăescu, ANI e neprofesionistă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu cunosc cazul domnului Geoană, dar dacă se aseamănă cu cazurile colegilor mei, deputaţii Eugen Nicolăescu şi Mihăiţă Calimente, înseamnă că se încadrează în aceeaşi acţiune neprofesionistă, neîntemeiată pe lege, ca şi în cazurile acestora", a susţinut Ludovic Orban.

Liderul PNL a precizat că acele comunicate prezentate de ANI referitoare la Nicolăescu şi Calimente "îmbracă forma unor calomnii".

"Comunicate prezentate de ANI referitoare la colegii mei deputaţii Nicolăescu şi Călimente îmbracă forma unor calomnii, nu au absolut niciun fel de temei legal şi reflectă faptul că ANI îşi îndeplineşte menirea să identifice averile ascunse de bogătaşii din viaţa politică şi încearcă să arunce praf în ochi opiniei publice şi să justifice inactivitatea", a spus Orban.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe liderul PSD, Mircea Geoană, pentru fals în declaraţii în legătură cu achiziţionarea unui apartament şi a două locuri de parcare în valoare 733.000 de euro.

ANI arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru cercetări cu privire la săvârşirea de către preşedintele Senatului Mircea Dan Geoană, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal.

Agenţia Naţională de Integritate arată că s-a sesizat din oficiu în urma publicării mai multor articole de presă care semnalau posibila nerespectare de către Mircea Geoană, în calitate de senator, a dispoziţiilor legale referitoare la completarea şi depunerea declaraţiilor de avere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici