Orban: Voi propune CE transferarea fondurilor nefolosite de unele instituţii

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, miercuri, că va propune Comisiei Europene realocarea fondurilor europene care nu au fost absorbite de unele instituţii, precizând că o decizie în acest sens va trebui adoptată în maximum 2-3 luni.

266 afișări
Imaginea articolului Orban: Voi propune CE transferarea fondurilor nefolosite de unele instituţii

Leonard Orban (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Nu numai că susţin, dar voi propune această măsură", a spus Orban.

El a adăugat că propunerea va fi în ideea de a transfera bani acolo unde pot fi cheltuiţi. "E clar că pe anumite programe în momentul de faţă nu vor putea fi cheltuiţi nici până în 2012", a spus Orban.

Leonard Orban a adăugat că trebuie evitate întârzierile şi că, oricum, şi după ce va fi formulată această solicitare la UE va dura cel puţin trei luni până la aprobarea acesteia.

"După ce facem noi propunerea de relocare între diferitele programe, această propunere va trebui aprobată de Comisia Europeană, ceea ce presupune o perioadă de minimum trei luni pentru aprobarea acestei măsuri de relocare", a spus Orban.

El nu a putut preciza de la care ministere vor fi transferaţi bani, explicând că este necesară o evaluare.

"Deocamdată trebuie să facem o analiză foarte clară, detaliată, şi în funcţie de asta vom vedea. Nu va dura mult, 2-3 luni maxim, pentru că după aceea va fi prea târziu. După aceea nu vom mai putea să facem acest transfer. Va trebui să ne hotărâm în două-trei luni maxim", a spus el.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri, la finalul unui seminar, că a solicitat ca cel puţin un miliard de euro din fondurile europene care n-au fost absorbite de alte ministere, printre care şi cel al Muncii, să fie cedat MDRT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici