Ovidiu Silaghi, înaintea şedinţei PNL: Am emoţii, nu se ştie niciodată. Votul e vot

Deputatul liberal Ovidiu Silaghi a fost întrebat, marţi, de jurnalişti, înaintea şedinţei conducerii PNL convocate pentru nominalizarea la Ministerul Transporturilor, dacă are emoţii privind numirea sa pentru funcţia de ministru, el răspunzând: "Evident. Nu se ştie niciodată, iar votul de vot".

440 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Silaghi, înaintea şedinţei PNL: Am emoţii, nu se ştie niciodată. Votul e vot

Ovidiu Silaghi, înaintea şedinţei PNL: Am emoţii, nu se ştie niciodată. Votul e vot (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Şedinţa BPN al PNL a început, marţi, cu o oră întârziere.

La şedinţă au venit deputatul Ovidiu Silaghi, dar şi fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu.

Şedinţa este prezidată de către prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis, alături de vicepremierul Daniel Chiţoiu, în condiţiile în care liderul liberalilor, Crin Antonescu, absentează, fiind plecat din ţară.

La şedinţa conducerii PNL participă şi miniştrii liberali.

În jurul orei 11.30, PNL a dat publicităţii un comunicat de presă în care precizează că decizia de clasare emisă de Curtea de Apel Oradea în cazul promovat de ANI împotriva deputatului Ovidiu Silaghi este definitivă şi irevocabilă. De asemenea, PNL aminteşte şi că Ovidiu Silaghi a mai fost ministru al Transporturilor în perioada mai-decembrie 2012.

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa, luni, ca numirea unui nou ministru al Transporturilor să aibă loc "zilele astea", el precizând că a avut pe această temă o convorbire telefonică cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi că va face propunerea către şeful statului după o decizie a PNL.

"Sper zilele astea să fie numit un nou ministru. Am vorbit cu domnul Antonescu - am discutat la telefon, nu este în ţară. Mai departe, când avem o decizie a PNL, eu trebuie să-i propun preşedintelui numirea în funcţie", a spus Ponta.

El a arătat că va prelua interimatul la minister, dar a precizat că doar va gira politic activitatea secretarilor de stat.

Ovidiu Silaghi, care ar putea fi propus de PNL pentru postul de ministru al Transporturilor, a venit luni la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta aflându-se însă la sediul Ministerului Transporturilor, pentru a prelua mandatul interimar de ministru.

Premierul Ponta s-a arătat surprins de faptul că Ovidiu Silaghi este deja la Palatul Victoria, dar a precizat că se va întâlni cu acesta dacă tot este la sediul Guvernului, adăugând că decizia de clasare a sesizării ANI în cazul acestuia este definitivă.

"O să discut şi astăzi, şi mâine, am discutat cu Antonescu la telefon, pentru că nu este în ţară, o să discut cu Chiţoiu, care ca vicepremier coordonează activitatea în Guvern din partea colegilor liberali, şi trebuie să vorbesc cu preşedintele, evident, pentru că nu vreau să fac o propunere înainte de a-l informa, altfel....aşa cred că trebuie să funcţioneze lucrurile", a spus Ponta, la plecarea de la Ministerul Transporturilor.

La remarca jurnaliştilor că Silaghi este deja la Palatul Victoria, Ponta a întrebat : "Cine e la Guvern ?".

După ce jurnaliştii i-au spus din nou că este vorba de Silaghi şi întrebat dacă se va întâlni cu acesta, premierul a răspuns afirmativ.

"Dacă este la Guvern, sigur că o să mă văd cu el, cum să nu mă văd", a spus Ponta.

Întrebat dacă acesta a venit neinvitat, Ponta a afirmat că "Guvernul este mare", sugerând astfel că este posibil ca Silaghi să fi venit la Palatul Victoria pentru a discuta cu altcineva.

El a precizat însă din nou că a lucrat bine cu Silaghi şi că decizia judecătorilor de clasare în cazul sesizării ANI nu este doar în primă instanţă, ci chiar definitivă.

Surse politice declarau, vineri, pentru MEDIAFAX, că, neoficial, pentru postul de ministru a fost propus Ovidiu Silaghi, variantă pe care însă premierul Ponta o analizează, având în vedere că acesta a făcut obiectul unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici