PAS propune ca 23 august, "moment luminos" în istoria României, să fie din nou sărbătoare

Partidul Alianţa Socialistă vrea ca ziua de 23 august să revină în calendarul sărbătorilor naţionale, susţinând că acesta reprezintă "un moment luminos" în istoria naţională a României şi a Europei.

388 afișări
Imaginea articolului PAS propune ca 23 august, "moment luminos" în istoria României, să fie din nou sărbătoare

PAS propune ca 23 august, "moment luminos" în istoria României, să fie din nou sărbătoare

Într-un comunicat semnat de Biroul Executiv Central al partidului, PAS aduce un omagiu forţelor participante la actul de la 23 august, la războiul antihitlerist, forţelor rezistenţei antifasciste din perioada războiului şi din perioada interbelică, "în cadrul cărora rolul esenţial l-a avut mişcarea muncitorească şi comunistă, alături şi împreună cu alte forţe politice de orientare democratică".

"PAS poartă o deosebită recunoştinţă eforturilor făcute de armatele Coaliţiei Antihitleriste şi, în special, sacrificiilor făcute de Armata Sovietică în zdrobirea fascismului", se menţionează în comunicat.

De asemenea, conducerea Partidul Alianţa Socialistă respinge şi condamnă hotărârea Consiliului Miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne ai UE din 9-10 iunie 2011, "care, falsificând istoria, încearcă să pună semnul egal între fascism şi comunism".

"Actul de la 23 August 1944 a fost un moment pozitiv în istoria noastră naţională şi în istoria europeană, posibil datorită unui larg consens naţional la care au ajuns forţele politice ostile regimului existent între care şi Partidul Comunist Român având sprijinul armatei şi chiar al instituţiei monarhice", susţine PAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici