PC anunţă că va vota împotriva "parteneriatului civil gay" propus de Remus Cernea

Parlamentarii conservatori vor vota împotriva "parteneriatului civil gay" propus de Remus Cernea şi vor susţine o petiţie publică împotriva adoptării acestuia, potrivit unui comunicat al PC remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

472 afișări
Imaginea articolului PC anunţă că va vota împotriva "parteneriatului civil gay" propus de Remus Cernea

Remus Cernea (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Parlamentarii conservatori îşi exprimă dezacordul faţă de proiectul de lege privind parteneriatul civil dintre două persoane de acelaşi sex, arătând că "apărarea familiei clasice nu este un act de fanatism, ci un drept la opinie şi cuvânt pe care activiştii pro-familie îl au în egală măsură cu activiştii pro-gay".

"Considerăm că este o fraudă logică să pui semnul egal între opţiunea pro-familie şi opţiunea anti-gay, pentru că familia creştină nu se defineşte prin raportare negativă la homosexualitate: se poate defini la fel de bine ca raportare negativă la poligamie. Mai mult, statul are prin lege obligaţia să protejeze familia ca instituţie care asigură viitorul prin intermediul copiilor. Din aceste considerente, conservatorii vor vota categoric împotriva acestui proiect de lege şi vor argumenta public împotriva lui", se mai arată în comunicat.

În opinia acestora, parteneriatul civil reprezintă, în fapt, o legiferare alternativă a căsătoriei homosexuale. Menţionănd că orice sondaj arată sprijinul covârşitor acordat de români familiei clasice, parlamentarii PC subliniază că nu poţi legifera împotriva opiniei generale.

"În acest context, deputatul PC Răzvan Rotaru a anunţat că susţine punctul de vedere al parlamentarilor conservatori, revizuindu-şi sprijinul pe care l-a oferit proiectului lui Remus-Florinel Cernea în perioada în care activa într-un alt grup parlamentar", mai informează Biroul de presă al PC.

Potrivit comunicatului, conservatorii solicită celorlalte partide parlamentare un punct de vedere asumat privind modul în care vor vota proiectul lui Cernea şi anunţă că pregăteşte o petiţie publică care să conţină argumente împotriva acestuia.

Deputatul USL Remus Cernea anunţa, în aprilie, că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

"Eu susţin şi noi, Verzii, susţinem Drepturile Omului pentru toţi cetăţenii. Noi nu considerăm că anumiţi cetăţeni ar trebui discriminaţi în vreun fel pentru niciun motiv pentru că ar fi femei, pentru că ar aparţine unei minorităţi naţionale sau unei minorităţi sexuale. În Europa foarte multe ţări deja acceptă parteneriatele civile sau căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Eu am anunţat deja că am în vedere un proiect de lege care să reglementeze parteneriatul civil între persoanele heterosexuale sau persoane de acelaşi sex pe model francez. În Franţa, mai întâi acum cinci ani a fost adoptată legea privind parteneriatele civile, iar la începutul acestui an sau la sfârşitul anului trecut a fost adoptată legea privind drepturile persoanelor de acelaşi sex de a se căsători", declara Remus Cernea.

Comisia de revizuire a Constituţiei adoptase, în primăvară, un amendament prin care se definea, în Legea fundamentală, căsătoria ca relaţie dintre un bărbat şi o femeie. Ulterior, Comisia a revenit şi a respins amendamentul, optând pentru menţinerea articolului respectiv în formă nemodificată.

În aceste condiţii, forma actuală a articolului 48, alineatul (1) se va menţine şi în viitoarea Constituţie. Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituţie are următorul conţinut: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici