PC vrea să facă un "marş al tăcerii pentru familia creştină", în 2 mai, în jurul Patriarhiei

Partidul Conservator se pronunţă împotriva initiaţivei privind legalizarea uniunilor între persoane de acelaşi sex şi anunţă că doreşte să organizeze, în 2 mai, un "marş al tăcerii pentru familia creştină", care ar urma să se desfăşoare în jurul Patriarhiei Române.

449 afișări
Imaginea articolului PC vrea să facă un "marş al tăcerii pentru familia creştină", în 2 mai, în jurul Patriarhiei

PC vrea să facă un "marş al tăcerii pentru familia creştină", în 2 mai, în jurul Patriarhiei (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Reprezentând, prin vocaţie ideologică, principalul factor de conservare şi apărare a valorilor tradiţionale româneşti, Partidul Conservator, respectând dreptul individual la opţiune, se pronunţă împotriva initiaţivei privind legalizarea uniunilor între persoane de acelaşi sex: Partidul Conservator crede că normalitatea începe de la familie - definită în sensul ei creştin şi fecund biologic. Partidul Conservator îşi propune să aşeze la temelia valorilor sale respectul şi grija pentru familie - unitatea de bază a oricărei societăţi, locul în care se produc, dar se şi conservă optim valorile umane", se arată într-un comunicat al PC remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Conform sursei citate, Partidul Conservator îşi propune să organizeze un "marş al tăcerii pentru familia creştină", data propusă organizaţiilor civice partenere fiind 2 mai.

"Marşul Tăcerii ar urma să se desfăşoare în jurul Patriarhiei Române, principal garant al spiritualităţii româneşti. Filialele Partidului Conservator din întreaga ţară vor fi instruite să organizeze un marş similar în jurul principalului lăcaş de cult la nivel judeţean. Totodată, începând de mâine, voluntari PC din organizaţiile de tineret, femei şi seniori vor strânge semnături pentru păstrarea familiei creştine", se mai arată în comunicat.

Deputatul USL Remus Cernea a anunţat, vineri, că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

Comentând iniţiativa lui Cernea, liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat că nu are "absolut nimic" să le reproşeze homosexualilor, pe care îi consideră "doar nişte oameni bolnavi".

"Domnul deputat Remus Cernea se dovedeşte un extravagant, ca să folosesc un cuvânt liniştit. Eu nu am absolut nimic să le reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio şansă", a declarat Puiu Haşotti pentru Ştirile ProTV, întrebat despre iniţiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, luni, la RFI, că ieşirea publică a liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotii, faţă de iniţiativa personală a lui Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex este "disproporţionată şi regretabilă".

Asociaţia Accept cere Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi Partidului Naţional Liberal "sancţionarea neîntârziată" a lui Puiu Haşotti pentru declaraţiile acestuia potrivit cărora homosexualii sunt "oameni bolnavi" şi homosexualitatea "nu este o stare firească".

Reprezentanţii Asociaţiei Accept au precizat că în această săptămână vor depune la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării o plângere la adresa lui Puiu Haşotti, susţinând că declaraţia acestuia despre persoanele de orientare homosexuală este "scandaloasă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici