PDL doreşte ca Biserica să aibă un rol social "mai activ" în relaţia cu statul

Vicepreşedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur a declarat, luni, că PDL doreşte ca Biserica să aibă un rol social, de educaţie şi filantropic "mai activ" în relaţia cu statul, precizând că reprezentanţii formaţiunii vor susţine un proiect de lege privind Parteneriatul Stat-Biserică.

42 afișări
Imaginea articolului PDL doreşte ca Biserica să aibă un rol social "mai activ" în relaţia cu statul

PDL doreşte ca Biserica să aibă un rol social "mai activ" în relaţia cu statul (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Dorim un rol activ sau mai activ, există şi o iniţiativă legislativă în acest sens, al Bisericii în relaţia cu statul şi aici ne referim la rolul social, rolul de educaţie, rolul filantropic şi sigur că parteneriatul ar presupune o colaborare mai strânsă cu Biserica", a spus Flutur, precizând că acesta a fost unul dintre subiectele discutate la şedinţa de luni a BNP a PDL.

El a arătat că există o iniţiativă legislativă în Parlament privind Parteneriatul Stat-Biserică, pe care PDL o susţine.

"Există o iniţiativă legislativă în Parlament şi, astăzi, s-a discutat despre susţinerea ei, cu amendamentele care ar putea fi", a adăugat Gheorghe Flutur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici