PDL, "profund îngrijorat" de intenţia lui Dragnea ca Bucureştiul să intre în Regiunea Muntenia

PDL Bucureşti critică ideea introducerii municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, menţionată ca posibilă de către vicepremierul Liviu Dragnea, menţionând că cere premierului şi USL să anunţe public care este proiectul lor pentru regiunea Bucureşti-Ilfov.

372 afișări
Imaginea articolului PDL, "profund îngrijorat" de intenţia lui Dragnea ca Bucureştiul să intre în Regiunea Muntenia

PDL, "profund îngrijorat" de intenţia lui Dragnea ca Bucureştiul să intre în Regiunea Muntenia (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Liviu Dragnea şi USL continuă capodopera mentorului lor Nicolae Ceauşescu şi vor o regiune în care nu Bucureştiul să fie Capitala, ci alte oraşe controlate de baronii locali ai USL! PDL Bucureşti îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de intenţia vicepremierului USL Liviu Dragnea ca Bucureştiul să facă parte din "Regiunea Muntenia" care, în opinia baronului socialist, ar urma să aibă ca şi capitală un alt oraş decât actuala Capitală a ţării. PDL reaminteşte baronului Dragnea că Bucureştiul este oraşul care dă cea mai mare parte din PIB-ul acestei ţări, în care şomajul are cotele cele mai scăzute şi unde s-au concentrat cele mai multe investiţii financiare în ultimii ani", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

PDL Bucureşti menţionează că este drept că bucureştenii, "în mod tradiţional oameni cu viziune de dreapta, nu sunt pe placul socialiştilor din USL, însă acest lucru nu-l îndreptăţeşte pe baronul Dragnea să izoleze Capitala într-o regiune în care Bucureştiul nu este centrul".

"De când primarii USL au pus stăpânire pe Bucureşti, nici un proiect important pentru Capitală nu s-a realizat, oraşul nu evoluează, iar aleşii USL se sfâşie între ei pe banul public. «Echipa» USL de la Capitală s-a dovedit a fi doar o mare minciună, în spatele căreia nu se ascund decât furtul şi setea de bani publici. Ştiind că este doar o chestiune de timp până când bucureştenii vor alunga de la conducerea Capitalei «echipa» USL, baronul Dragnea anunţă dizolvarea Bucureştiului într-o regiune care nu va avea drept centru actuala Capitală a ţării. PDL cere imperios USL-ului şi premierului VictVictor Pontaanunţe public şi asumat care este proiectul lor pentru regiunea Bucureşti-Ilfov. Totodată, PDL cere celor şapte primari USL din Capitală să aibă curajul de a se opune directivei de partid şi să apere interesele fiecărui bucureştean, care trebuie să fie reprezentat pe măsură în viitoarea regiune. PDL Bucureşti nu împărtăşeşte sub nici o formă ideea socialiştilor de a minimiza rolul Capitalei. Mai mult, PDL Bucureşti va prezenta, într-o perioadă scurtă de timp, viziunea sa pentru ca Bucureştiul să devină cel mai important centru de afaceri şi investiţii din regiune", se mai arată în comunicat.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la o dezbatere despre regionalizare care a avut loc la Ploieşti, referindu-se la posibilitatea includerii Capitalei şi a judeţului Ilfov în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, că sunt toate şansele ca acest lucru să se întâmple.

"Cred că sunt toate şansele ca acest lucru să se întâmple", a spus Dragnea.

Anterior, la aceeaşi dezbatere, senatorul Gabriela Vrânceanu Firea a afirmat că susţine introducerea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov în regiunea Sud Muntenia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici