Petrache: Trebuie mediere a lui Ponta şi Antonescu la Ilfov, iar la nivel naţional o înţelegere

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a declarat pentru MEDIAFAX că nu este împotriva unui pact de neagresiune propus de organizaţia PSD, dar este nevoie de o mediere a conflictului din partea lui Victor Ponta şi a lui Crin Antonescu, precum şi de o înţelegere la nivel naţional.

253 afișări
Imaginea articolului Petrache: Trebuie mediere a lui Ponta şi Antonescu la Ilfov, iar la nivel naţional o înţelegere

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Petrache a fost întrebat dacă acceptă pactul propus de PSD Ilfov liberalilor pentru perioada de până la europarlamentare.

"Nu trebuie să fie un pact până în europarlamentare şi nu trebuie să fie unul la Ilfov. Trebuie să fie un pact sau o înţelegere la nivel naţional pe care să funcţioneze toate organizaţiile din ţară, toate filialele şi de la PNL şi de la PSD. Eu nu am nimic împotrivă să fac un pact separat cu PSD la Ilfov, pentru că interesul meu este să fie linişte în judeţ şi să fac proiectele pe care mi le-am propus", a susţinut Petrache.

El a precizat că aşteaptă din partea liderului PSD Ilfov, Gabriela Firea, să-şi explice acuzaţiile ce i-au fost aduse în privinţa banilor alocaţi primăriilor PSD cu dovezi.

"Să acuzi, să spui lucruri destul de grave după părerea mea – şi sunt de acord cu ea, nu poţi să fii la guvernare cu un partid şi pe urmă să împart banii altfel, adică să ajut numai anumite localităţi – să spună dacă într-adevăr primăriile PSD au primit fonduri (...) Nu poţi să vii să mă toci şi spui tot felul de lucruri şi pe urmă vii la mine cu un pact de neagresiune", a mai afirmat liderul PNL Ilfov.

Petrache a susţinut că din vara anului trecut aşteaptă o discuţie cu Victor Ponta şi cu Crin Antonescu în privinţa situaţiei de la Ilfov.

"Atâta timp cât există USL este obligatoriu să funcţionăm împreună, nu asta e problema. Nu am nimic împotriva semnării unui protocol suplimentar, nu asta e problema (...) Doamna Firea are punctul ei de vedere, eu am punctul meu de vedere, avem nevoie de un arbitru. Dincolo de lucrurile astea, doamna Firea a spus nişte neadevăruri şi aştept din partea ei o poziţionare. Cu doamna Firea m-am tot întâlnit, nu ne-am înţeles, avem puncte de vedere diferite, aştept pe domnul Ponta şi pe domnul Antonescu să ne împace", a precizat Petrache.

Organizaţia PSD Ilfov a trimis liberalilor din judeţ propunerea de pact de "neagresiune şi colaborare" în perspectiva alegerilor pentru PE şi solicită revenirea în funcţii a vicepreşedinţilor CJ din partea PSD şi UNPR, în locul celor de la PDL şi PNL, potrivit documentului obţinut de MEDIAFAX.

Încheierea unui astfel de pact de neagresiune între PSD şi PNL s-a încercat şi în judeţul Botoşani, însă fără succes.

Preşedintele PSD Ilfov, Gabriela Firea, a declarat, luni, că are în vedere iniţierea la nivelul USL Ilfov, respectiv între organizaţiile PSD şi PNL, un pact de neagresiune, după modelul pactului de la Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici