PMP: Votul negativ dat de USB şi PNL în cazul finanţării Catedralei e o abordare populistă

PMP a anunţat sâmbătă că în ceea ce priveşte finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului consilierii său de la sectorul 1 au votat pentru, iar votul negativ al celor de la USB şi PNL demonstrează o abordare populistă.

1412 afișări
Imaginea articolului PMP: Votul negativ dat de USB şi PNL în cazul finanţării Catedralei e o abordare populistă

PMP: Votul negativ dat de USB şi PNL în cazul finanţării Catedralei e o abordare populistă (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax )

"În cadrul şedinţei din 28 iulie a.c., consilierii PMP au votat în favoarea acordării unui sprijin financiar pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului, ca urmare a solicitării Bisericii Ortodoxe Romane", potrivit unui comunicat de presă emis de PMP.

De asemenea, PMP consideră că USB şi PNL induc în eroare opinia publică şi că finanţarea unor proiecte "destinate promovării spiritualităţii" nu înseamnă excluderea finanţării unor proiecte din educaţie sau sănătate.

"Prin urmare, asocierea acestor teme este falsa şi nu are niciun fundament. Votul negativ dat de consilierii USB şi PNL demonstrează o abordare populistă, care nu are nimic în comun de fapt cu agenda comunităţii", spun cei de la PMP.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat vineri că alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mânturii Neamului a fost o solicitarea a Patriarhului adresată către toate primăriile de sector, PSD fiind în favoarea onorării cererii.

Pe de altă parte, consilierul USB Clotilde Armand a declarat vineri că a propus alocarea a 2 din cele 10 milioane de lei cerute pentru Catedrală, solicitând ca pentru a aloca restul banilor să se organizeze consultări, cetăţenii putând să opteze fie pentru Catedrală, fie pentru spitale.

PNL şi PSD au blocat propunerea USB de a aloca doar 2 milioane de lei pentru Catedrală, iar proiectul privind alocarea a 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului nu a trecut nici el, consilierii USB abţinându-se.

''Noi ne-am abţinut la propunerea PSD de 10 milioane de lei, pentru că nu avem la ora actuală o părere fără să avem feedback-ul cetăţenilor. Ne-am abţinut. Au fost 11 voturi pentru cele 10 milioane, nu a trecut'', a spus Clotilde Armand.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici