PNL a depus la Avocatul Poporului sesizarea privind OUG 82 care reduce contribuţiile la Pilonul II

PNL a depus, luni, la Avocatul Poporului sesizarea privind OUG 82/2017 prin care sunt reduse contribuţiilor sociale la Pilonul II, purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă, afirmând că actul normativ încalcă dreptul la proprietate şi dreptul angajaţilor la pensie, cerând atacarea OUG la CCR.

241 afișări
Imaginea articolului PNL a depus la Avocatul Poporului sesizarea privind OUG 82 care reduce contribuţiile la Pilonul II

PNL a depus la Avocatul Poporului sesizarea privind OUG 82 care reduce contribuţiile la Pilonul II

"Prin încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, prin încălcarea Constituţiei prin această ordonanţă de urgenţă este afectat dreptul la proprietate, dreptul la pensie al angajaţilor în acest moment, prin reducerea contribuţiilor sociale la Pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,75%, deci se taie nu se dă”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă, după depunerea sesizării privind OUG 82/2017 la Avocatul Poporului.

Ionel Dancă a afirmat că la fel se întâmplă şi în cazul pensiilor.

„Iar la pensii, de asemenea, în loc să crească conform legii pensiilor la începutul lunii ianuarie (...) se amână practic majorarea pensiilor la 1 iulie, creşte doar cu 100 de lei, astfel pensionarii vor avea o creştere diminuată cu 30% anul viitor. De asemenea, indemnizaţia pentru mame în loc să crească la peste 1.600 de lei prin această OUG este limitată la 1.250 de lei. Deci această ordonanţă (...) taie şi nu dă", a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL.

Deputatul PNL Ioan Cupşa a precizat că OUG 82 încalcă prevederi constituţionale.

"PSDragnea declara din Băile Herculane că vor să readucă puterile în stat într-o normalitate constituţională. De asemenea, mai declarau că vor să protejeze principiile democratice şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Este o declaraţie pur demagogică, este o minciună. (...) Săptămână de săptămână PSD încalcă Constituţia, aşa cum a făcut-o cu Ordonanţa 79 o face şi cu Ordonanţa 82/2017. (...) Prin această Ordonanţă 82, în pofida obligaţiilor constituţionale afectează drepturi şi libertăţi fundamentale, afectează dreptul de proprietate coroborat cu dreptul la pensie, la un trai decent, afectează libertatea economică, dreptul la negocieri colective", a spus Cupşa.

Cupşa a afirmat că în preambulul OUG nu se vorbeşte despre o stare extraordinară pentru care este necesar acest act normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici