PNL a pregătit contestaţia către Curtea Constituţională, pe hotărârea Senatului în cazul Şova

Preşedintele comisiei juridice, liberalul Cătălin Boboc a anunţat, miercuri, că PNL are pregătită contestaţia pe care o va depune la Curtea Constituţională, imediat după ce hotărârea Senatului privind votul în cazul Dan Şova va fi publicată în Monitorul Oficial.

178 afișări
Imaginea articolului PNL a pregătit contestaţia către Curtea Constituţională, pe hotărârea Senatului în cazul Şova

PNL a pregătit contestaţia către Curtea Constituţională, pe hotărârea Senatului în cazul Şova (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Preşedintele comisiei juridice a precizat că, în opinia sa, Biroul Permanent a decis ”în mod eronat” să mandateze pe preşedintele Senatului să semneze proiectul de hotărâre al comisiei juridice.

El a precizat că hotărârea privind votul din 25 martie se află menţionată şi în stenograma şedinţei în care s-a decis respingerea cererii DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova şi că ceea ce trebuia Senatul să facă era ca, prin intermediul Departamentului legislativ, să redacteze acea hotărâre, care mai apoi să fie semnată de Călin Popescu Tăriceanu şi trimisă la Monitorul Oficial.

Potrivit lui Boboc, Senatul se află, în acest moment, într-o ”situaţie nemaîntâlnită”.

Preşedintele comisiei juridice a anunţat că PNL are pregătită contestaţia către Curtea Constituţională, pe hotărârea ce urmează să fie publicată în Monitorul Oficial şi că există şi semnăturile pentru acest demers.

”Aşteptăm ca hotărârea să fie publicată în Monitorul Oficial şi Curtea va decide”, a spus Cătălin Boboc.

Hotărârea redactată de Comisia juridică a Senatului privind votul plenului în cazul Şova a fost aprobată, miercuri, în Biroul Permanent şi va fi trimisă spre publicare în Monitorul Oficial, a anunţat Călin Popescu Tăriceanu.

Articolul acestei hotărâri prevede că se "constată că nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă" a senatorului Dan Şova.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici