PNL se aliază cu PMP la consilii. Care este scopul

  • PNL va aproba un proiect de alianţă cu PMP, pentru consiliile locale şi judeţene
  • Preşedinţii de consilii au nevoie de o majoritate care să le sprijine proiectele
  • Dreapta încearcă să elimine PSD din toate colţurile ţării
  • PMP nu vrea alianţă cu PNL şi la parlamentare
682 afișări
Imaginea articolului PNL se aliază cu PMP la consilii. Care este scopul

Sursa foto: Mediafaxfoto

Dreapta încearcă să înlăture PSD de pe hartă cu toate forţele, din toate scaunele pe care social-democraţii le mai ocupă. Ludovic Orban a anunţat că PNL va aproba un proiect prin care deschide colaborarea cu PMP la consiliile judeţene şi locale.

LUDOVIC ORBAN, Premierul României: Chiar dacă au avut candidat propriu, noi am anunţat că suntem deschişi acestei colaborări. Noi aprobăm în Biroul Politic Naţional un proiect de colaborare cu PMP în consiliile judeţene şi consiliile locale la nivel de ţară şi implicit va fi şi la nivelul Bucureştiului. PMP este aliat cu noi la guvernare.

Deşi PSD a scăzut în primării, tot domină. La consilii judeţene, PSD are 20 de preşedinţi, PNL 17.

Primarii şi preşedinţii de consilii au nevoie de o majoritate care să îi susţină pentru a-şi putea pune proiectele în aplicare. Aşadar, partidele mai mici ar putea fi cele care completează golurile celor mai mari.

Nicuşor Dan chiar a zis că ar fi de dorit ca PMP să fie parte din noua majoritate în Consiliul General. Orban nu exclude nici ca Mihai Neamţu să fie unul dintre viceprimari.

Schimbarea de artitudine vine abia după alegeri. Îţi readuc aminte de ce a intrat Traian Băsescu în cursa pentru primărie. Băsescu spunea, atunci, că cei de la PMP s-au simţit umiliţi de liberali, pentru că nu au luat parte la negocieri.

Eugen Tomac, liderul PMP, spunea că, totuşi, PMP plănuieşte să meargă singur la parlamentare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici