PNL şi PC au amplasat corturi şi bannere cu mesajul "Apără Bucureştiul de Elena Udrea"

PNL şi PC au instalat 60 de corturi în Bucureşti şi au amplasat bannere pe stâlpi, cu mesajul "Apără Bucureştiul de Elena Udrea. Semnează pentru referendum", relatează "Gândul".

74 afișări
Imaginea articolului PNL şi PC au amplasat corturi şi bannere cu mesajul "Apără Bucureştiul de Elena Udrea"

PNL şi PC au amplasat corturi şi bannere cu mesajul "Apără Bucureştiul de Elena Udrea" (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Apără Bucureştiul" este sloganul campaniei lansate de PNL şi PC pentru organizarea referendumului pentru Legea Capitalei, informează Gândul. Cu aprobarea Primăriei Generale, cele două formaţiuni politice au instalat 60 de corturi pe majoritatea arterelor principale din Bucureşti şi au atârnat pe stâlpi bannere pe care se poate citi "Apără Bucureştiul de Elena Udrea. Semnează pentru referendum".

Pe lângă pliantele care se împart în corturi, bucureştenilor le-a mai fost pus la dispoziţie şi un site în care sunt anunţaţi că sunt "atacaţi de Elena Udrea şi mafia PDL" care vrea să pună mâna pe toţi banii plătiţi din taxe şi impozite - aproximativ 2,5 miliarde de euro anual - cu care "să cumpere voturi". Campania de strângere de semnături a început pe 28 martie şi este autorizată să se desfăşoare până pe data de 29 aprilie. Cele două partide, PNL şi PC, vor menţinerea actualului sistem administrativ, adică alegerea primarilor de sector de către bucureşteni.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, după consultările pe care le-a avut cu Crin Antonescu şi Victor Ponta, că referendumul pentru Legea Capitalei ar putea fi organizat la sfârşitul lunii mai.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, marţi, după o dezbatere privind Legea Capitalei, că această propunere legislativă ar putea intra în vigoare începând cu alegerile din 2012, negând că prin aceasta vor fi desfiinţate sectoarele.

În ceea ce priveşte referendumul la nivelul Capitalei, Udrea a spus că va avea loc, probabil, la sfârşitul lunii iunie.

Preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, a declarat, marţi, că Elena Udrea deţine majoritatea în CGMB, el apreciind că, în aceste condiţii, este o "ipocrizie" din partea acesteia să afirme că ar susţine organizarea unui referendum pe Legea Capitalei.

Chiliman a spus că USL a strâns în zece zile circa 32.000 de semnături de la bucureşteni în favoarea organizării unui referendum pe Legea Capitalei şi că speranţa sa este că se va ajunge la 300.000 de semnături.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a scris, marţi, pe blogul său, că bucureştenii sunt cei care, printr-un referendum, trebuie să decidă cum va arăta Legea Capitalei, şi nu "o mână de politicieni misogini", "o gaşcă de bărbaţi" care s-a format pentru a apăra Bucureştiul de o femeie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici