PNL va cere justiţiei să verifice cvorumul şi va ataca la CCR OUG 20 privind majorările salariale

PNL va cere justiţiei să verifice dacă în şedinţa în care a fost adoptată OUG 20 privind majorările salariale s-a respectat cvorumul prevăzut în Regulament, a declarat miercuri liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, afirmând că liberalii vor contesta legea la CCR.

503 afișări
Imaginea articolului PNL va cere justiţiei să verifice cvorumul şi va ataca la CCR OUG 20 privind majorările salariale

PNL va cere justiţiei să verifice cvorumul şi va ataca la CCR OUG 20 privind majorările salariale (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

"Grupul parlamentar PNL se va adresa justiţiei pentru a se verifica dacă a fost sau nu a fost cvorum la această şedinţă şi că s-au adoptat acte normative prin fraudara votului", a declarat Nicolăescu, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, care a respins solicitarea liberalilor de reluarea a votului.

PNL va sesiza şi legea pentru creşterea salariilor la CCR de îndată ce va fi semnată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a mai spus Eugen Nicolăescu.

Liderul deputaţilor PNL a susţinut că majoritatea PSD-ALDE din Biroul Permanent a refuzat să ia în calcul "probele zdrobitoare" pe care liberalii le-au pus la dispoziţie pentru a proba cvorumul.

"În ciuda probelor zdrobitoare pe care le-am pus la dispoziţie majoritatea PSD-ALDE din Biroul Permanent a refuzat să se uite pe el, nici nu a vrut să ia în consideraţie faptul că sunt puşi în faţa unor documente pe care ar trebui să le analizeze şi să ia o decizie în cunoştinţă de cauză", a spus Nicolăescu.

Deputatul PNL a contestat şi supunerea la vot a solicitării de verificare a cvorumului prin apel nominal, afirmând că în Regulament nu se specifică că se supune la vot solicitarea unui lider de grup de a se verifica cvorumul prin apel nominal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici