Ponta a fost la Bookfest. Ce cărţi a cumpărat premierul

Vizita premierului Victor Ponta la Bookfest, cu ocazia lansării în limba română a cărţii lui Henry Kissinger "Despre China", i-a prilejuit acestuia şi ocazia de a achiziţiona cărţi pentru copii, el primind de asemenea câteva cadouri din partea reprezentanţilor standurilor şi acordând autografe.

542 afișări
Imaginea articolului Ponta a fost la Bookfest. Ce cărţi a cumpărat premierul

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru - MediafaxFoto)

Prim-ministrul a ajuns duminică la Bookfest cu aproximativ o jumătate de oră mai devreme faţă de ora fixată pentru lansarea volumului lui Kissinger, timp în care Victor Ponta a vizitat standurile de la târgul de carte. El a făcut şi o achiziţie - trei volume din "Aventurile lui Tintin", în valoare de 85 de lei -, la care a primit bonus o oiţă de pluş.

Primul cadou a venit din partea unor reprezentanţi, de origine siriană, aflaţi la standurile de la Bookfest. "E o picătură din cultura islamică", a prezentat cadoul, în limba română, un sirian originar din Yemen. "Să ştiţi că sunt cel cunoscător dintre politicienii români despre cultura islamică, oricând o să discutăm. Dar cel mai mult îmi doresc să fie pace printre toţi cei care…", a ţinut să precizeze premierul. "Aceste cărţi chiar traduc acest mesaj", i-a răspuns persoana de origine arabă. "Ştiu, am emoţii, şi cu Egiptul şi peste tot, în Siria să fie mai multă pace", a completat Ponta.

Victor Ponta a mai primit din partea unor reprezentanţi ai standurilor de la Romexpo un pachet de cărţi pentru copii cu dinozauri, precum şi un volum despre Tratatul de la Lisabona, dar, în acelaşi timp, a fost solicitat de două fetiţe să acorde două autografe pe cărţile achiziţionate de acestea din volumul "Narnia".

Cu ocazia vizitei la Bookfest, premierul a primit un cadou şi pentru ministrul Educaţiei, respectiv cele 12 volume reprezentând operele complete ale lui Spiru Haret. "Acum înţeleg de ce e aşa dificilă funcţia asta de ministru al Educaţiei", a replicat Ponta, ridicând cele trei sacoşe de cărţi care în mod vizibil cântăreau multe kilograme.

Un ultim dar primit de premier a fost un creion. Întrebat care a fost ultima carte citită, Victor Ponta a indicat volumele lui Amin Maalouf, respectiv "Stânca lui Tanios", în care este abordată inclusiv situaţia siriană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici