Ponta: Acţiunile lui Kover au fost o provocare, autorităţile nu au vrut să escaladeze un conflict

Acţiunile din România ale preşedintelui Parlamentului ungar au reprezentat evident o provocare, la care însă autorităţile române şi-au propus să nu răspundă pentru a nu escalada un posibil conflict, a declarat, sâmbătă, premierul Victor Ponta.

273 afișări
Imaginea articolului Ponta: Acţiunile lui Kover au fost o provocare, autorităţile nu au vrut să escaladeze un conflict

Laszlo Kover (Imagine: Balazs Attila/Mediafax Foto)

În videoconferinţa cu autorităţile locale, premierul a mulţumit prefectului judeţului Harghita pentru modul ferm şi extrem de raţional în care a gestionat "provocarea" construită de către preşedintele "Parlamentului maghiar" exact în perioada de campanie electorală.

"A fost evident o provocare şi cred că reacţia autorităţilor române a fost fermă, dar în acelaşi timp extrem de responsabilă şi raţională, pentru că ideea era tocmai să nu răspundem la provocare şi să escaladăm un posibil conflict", a spus Ponta.

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, s-a aflat într-o vizită neoficială de patru zile în Transilvania, implicându-se în acţiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar. El a ajuns la Târgu Mureş marţi după-amiază, deşi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului de la Bucureşti, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, îi ceruseră să îşi amâne vizita după alegerile locale.

Ponta afirma că Kover Laszlo poate fi declarat "persona non grata" de către Ministerul român al Afacerilor Externe dacă atitudinea sa va depăşi limita legii şi principiul bunelor relaţii dintre România şi Ungaria.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici