Ponta: Am vorbit cu Băsescu, mi-a zis că aşteaptă stabilitate. NU DEMISIONEZ dacă PNL se retrage

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta a declarat că a discutat la telefon cu preşedintele Traian Băsescu şi că acesta i-a transmis că aşteaptă "stabilitate", fapt cu care şi el este de acord, şi a precizat că nu va demisiona din postul de prim-ministru dacă liberalii se retrag de la guvernare.

483 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am vorbit cu Băsescu, mi-a zis că aşteaptă stabilitate. NU DEMISIONEZ dacă PNL se retrage

Ponta: Am vorbit cu Băsescu, mi-a zis că aşteaptă stabilitate. NU DEMISIONEZ dacă PNL se retrage (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Dacă aş demisiona, de abia atunci înseamnă că şi eu, şi Antonescu îi vrem binele lui Traian Băsescu - o nouă nominalizare (pentru postul de prim-ministru-n.r.) ar face-o Traian Băsescu - categoric această variantă este exclusă. Nu se pune problema să-i dăm din nou dreptul lui Băsescu de a face o nominalizare", a spus Ponta la Antena 3.

El a precizat că a discutat, miecuri, cu preşedintele Băsescu legat de numirea miniştrilor interimari, iar şeful statului i-a spus că aşteaptă stabilitate, lucru cu care "evident, suntem toţi de acord".

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele prin care ia act de demisiile lui Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi îi numeşte interimari pe premierul Victor Ponta ca ministru al Finanţelor şi vicepremier şi pe Constantin Niţă la Economie.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că liberalii îi stau la dispoziţie până luni premierului Victor Ponta cu propunerile pe care le-au făcut pentru Guvern, el acuzându-l pe Ponta că a inventat pretexte pentru a nu-l accepta pe Klaus Iohannis vicepremier.

El a precizat că, luni seara sau marţi, va exista fie Guvern USL, fie un guvern USD, "lipsit de orice legitimitate" şi căruia liberalii îi vor cere "demisia imediată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici