Ponta: Băsescu a vândut ţara pentru a-şi rezolva problemele personale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, referindu-se la una dintre cablogramele prezentate ca aparţinând Ambasadei SUA la Bucureşti şi atribuite WikiLeaks, referitoare la cazul Teo Peter, că preşedintele Traian Băsescu a vândut ţara pentru rezolvarea unor probleme personale.

106 afișări
Imaginea articolului Ponta: Băsescu a vândut ţara pentru a-şi rezolva problemele personale

Ponta: Băsescu a vândut ţara pentru a-şi rezolva problemele personale (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că este român, deci îi place să citească WikiLeaks.

"Am văzut că domnul Băsescu ne-a vândut pe toţi ca să îşi rezolve problemele lui personale. Am văzut că l-a asigurat pe ambasadorul american că acel puşcaş care a comis un accident şi l-a ucis pe Teo Peter nu va păţi nimic în România", a continuat el.

Ponta s-a referit şi la nota în care se afirmă că preşedintele Băsescu ar fi dat asigurări diplomaţilor americani că România ar fi dispusă să renunţe la o parte din datoria istorică pe care o avea Irakul către ţara noastră.

"L-am văzut pe domnul Băsescu că a renunţat la datoria pe care România o avea de încasat, banii noştri ai tuturor, ca să îşi rezolve o problemă personală. L-am văzut pe domnul Băsescu că spunea, de parcă e patronul României, să luăm (avioane - n.r.) numai din SUA, cât este el preşedinte, ca să îşi rezolve el o problemă personală. Cred că un patron normal, ceea ce nu este Băsescu, patron al României, ar trebui să spună ce e mai bine pentru România", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu i-ar fi spus ambasadorului SUA, în 2005, că militarul responsabil de accidentul în care şi-a pierdut viaţa Teo Peter "va avea parte de un proces echidistant şi nu ar urma să facă nicio zi de închisoare in România", relatează Hotnews, citând o telegramă atribuită WikiLeaks.

Pe de altă parte, şeful statului le-ar fi comunicat diplomaţilor americani, în 2005, că România a acceptat să renunţe la 80% din datoria istorică de 2,6 miliarde USD pe care trebuia să o primească de la Irak, potrivit unor telegrame atribuite ambasadei, obţinute de Wikileaks şi publicate de Kamikaze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici