Ponta: Deciziile Curţii Constituţionale sunt politice, instituţia trebuie restructurată

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că deciziile Curţii Constituţionale la sesizările USL privind Codul de dialog social şi salarizarea profesorilor sunt politice.

393 afișări
Imaginea articolului Ponta: Deciziile Curţii Constituţionale sunt politice, instituţia trebuie restructurată

Ponta: Deciziile Curţii Constituţionale sunt politice, instituţia trebuie restructurată (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a spus că deciziile din ultima vreme ale Curţii Constituţionale la sesizările formulate de PSD şi PNL sunt politice.

"Nu e nicio mirare pentru noi că sunt decizii politice. Pe viitor, soluţia este una singură: schimbarea structurii Curţii Constituţionale şi numirea judecătorilor din rândul magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în locul actualilor judecători, numiţi politic. Traian Băsescu a reuşit să distrugă şi această instituţie a statului român, aşa că se impune s-o reconstruim, pe alte baze decât cele politice", a declarat preşedintele PSD.

Curtea Constituţională (CC) a stabilit, miercuri, că sunt constituţionale Legea Dialogului Social şi Legea de salarizare în 2011 a personalului didactic, adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului, fiind respinse sesizările parlamentarilor Opoziţiei.

Guvernul şi-a asumat în 18 aprilie răspunderea în faţa Parlamentului pe Legea privind salarizarea în 2011 a personalului didactic şi pe Legea de Dialog Social.

Cele două legi au fost contestate la Curtea Constituţională de 110 deputaţi ai grupurilor parlamentare PSD şi PNL, sesizările au fost luate în discuţie miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici