Ponta descrie scenariul unei noi crize: Câştigăm alegerile, Băsescu refuză premierul, noi îl suspendăm

Liderul USL, premierul Victor Ponta a descris scenariul unei eventuale noi crize, arătând că aceasta va presupune ca USL să câştige peste 50% din mandate la alegerile parlamentare, dar preşedintele Băsescu să refuze premierul propus şi să fie din nou suspendat, ţara rămânând cu un guvern interimar.

773 afișări
Imaginea articolului Ponta descrie scenariul unei noi crize: Câştigăm alegerile, Băsescu refuză premierul, noi îl suspendăm

Ponta descrie scenariul unei noi crize: Câştigăm alegerile, Băsescu refuză premierul, noi îl suspendăm (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Amândoi suntem conştienţi - eventual vorbesc doar în numele meu, dar sper că şi în numele preşedintelui Băsescu - că după 9 decembrie cel mai rău lucru care se poate întâmpla pentru România este să intrăm într-o nouă criză. O nouă criză înseamnă aşa: noi luăm peste 50%, preşedintele refuză să nominalizeze premierul, noi ne apucăm să-l suspendăm... deci iarăşi este o nebunie generală. Ţara rămâne cu un guvern interimar, Guvernul USL, fără buget pe 2013 şi într-o nouă criză politică", a spus Ponta la postul public de televiziune.

El a arătat însă că nimeni, nici măcar preşedintele Băsescu, nu îşi va permite să ignore decizia electoratului dacă USL va obţine majoritatea în urma alegerilor parlamentare şi că nici partenerii instituţionali, respectiv Uniunea Europeană şi Statele Unite, nu vor încuraja o nouă criză politică.

"Ar fi un gest prea iresponsabil şi nu ar avea niciun susţinător în această idee", a spus Ponta.

Premierul a afirmat din nou că, din punct de vedere personal, relaţia sa cu preşedintele este "iremediabil stricată", dar a precizat că amândoi au obligaţii instituţionale şi constituţionale.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici