Ponta, despre afirmaţiile lui Oltean privind remanierea: E o păcăleală pentru cei de la UNPR

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că afirmaţiile despre remanierea guvernamentală reprezintă "o păcăleală pentru cei de la UNPR", pentru a vota pentru PDL la moţiunea de cenzură.

17 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre afirmaţiile lui Oltean privind remanierea: E o păcăleală pentru cei de la UNPR

Ponta, despre afirmaţiile lui Oltean privind remanierea: E o păcăleală pentru cei de la UNPR (Imagine: David Nika/Mediafax Foto()

Victor Ponta a fost întrebat despre declaraţiile vicepreşedintelui PDL Ioan Oltean privind remanierea guvernamentală.

"Dacă eu vă spun că e un joc politicianist şi o capcană... Vreţi să fiu atât de fraier să cad eu în ea? Este o păcăleală pentru cei de la UNPR, dacă sunteţi cuminţi - că aţi văzut că au anunţat că nu votează moţiunea, dar nici nu votează pentru Guvern - şi e un şantaj, e o păcăleală, dacă votaţi cu noi, cu PDL, vă cumpărăm şi îl dăm afară pe Şeitan şi vă dăm vouă funcţia pentru Sârbu. E tipic cum gândeşte PDL în această perioadă", a declarat Ponta.

Preşedintele PSD a spus că PDL este interesat doar să-şi cumpere voturi în Parlament.

"E o mică păcăleală sau un mic şantaj pentru aliaţii lor independenţi: «dacă sunteţi cuminţi la moţiunea de cenzură, îl dăm afară pe Şeitan». Din punctul nostru de vedere, nu are niciun fel de relevnţă. Cu ce-l încălzeşte pe pensionarul român schimbarea lui Şeitan, nu se mai taie pensiile? Singurul obiectiv serios al nostru este de a trece moţiunea de cenzură, doar aşa nu se vor aplica tăierile de pensii şi salarii, inacceptabile pentru populaţie", a arătat Ponta.

Totodată, el a apreciat că, dacă va trece moţiunea, toţi miniştrii trebuie schimbaţi.

"Dacă trece moţiunea, majoritatea actuală trebuie să vadă dacă poate aduce un alt Guvern, care să nu propună aceste măsuri. PSD va intra la guvernare doar după un vot popular şi cu un prim-ministru social-democrat", a spus Ponta, arătând că şi preşedintele Traian Băsescu "trebuie să-şi încheie cât mai repede acest mandat, obţinut prin fraudă materială şi morală".

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că până la finele lunii iunie sau la începutul lunii iulie va avea loc o remaniere a Guvernului, fără a menţiona la ce miniştri se referă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici