Ponta, despre declaraţiile lui Iohannis de la Craiova: Sunt copy-paste de la Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a spus, sâmbătă după-amiază, la Sibiu, referitor la declaraţiile făcute de Klaus Iohannis la mitingul ACL de la Craiova, că acestea sunt ”copy-paste de la Traian Băsescu” şi că nu trebuie să îl audă pe Iohannis, pentru că le vede în fiecare seară, la Cotroceni.

1603 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre declaraţiile lui Iohannis de la Craiova: Sunt copy-paste de la Traian Băsescu

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează declaraţiile lui Klaus Iohannis de la Craiova, că la aceste alegeri el nu se bate ”cu persoana Victor Ponta, ci cu sistemul pe care acesta îl reprezintă, Ponta a afirmat că vrea ”o campanie civilizată şi decentă”, în care să nu se vorbească despre cât de rău e adversarul, ci despre ce poate face fiecare candidat la Preşedinţie pentru România.

”Eu am promis, şi spre deosebire de alţii mă ţin de cuvânt, că vreau să fac o campanie civilizată, şi decentă, şi cu bun-simţ şi să nu vorbim de ce rău e adversarul, ci de ce putem noi să facem pentru România. În rest declaraţiile de acest gen eu le ştiu de la Traian Băsescu, sunt cu copy-paste de la Traian Băsescu, nu trebuie să-l aud pe domnul Iohannis, pentru că le cunosc, le văd la 18.30 în fiecare seară, la Cotroceni, tot astea cu baronii, cu... Spre deosebire însă de Băsescu, Iohannis, anul ăsta în februarie cred, voia să facă parte, a fost la mine în birou, din guvernul ăsta rău, cu baroni, cu.... În primăvară voia să-l susţină pe Crin Antonescu preşedinte, cred că e bine să nu se răzgândească atât de des, pentru că eu ştiu că ardelenii sunt oameni serioşi şi nu se răzgândesc, la fiecare trei luni spun altceva”, a declarat Ponta.

El a mai spus că nu îşi va critica contracandidaţii, ci va vorbi despre proiectele sale.

”În ce mă priveşte nu o să mă auziţi criticându-i pe contracandidaţi, nici măcar nu sunt adversarii mei, sunt contracandidaţi, o să mă auziţi ce vreau eu să fac - pentru sănătate, ce am făcut ca prim-ministru, ce vreau să sprijin guvernul viitor să facă în continuare, pentru educaţie, pentru infrastructură, pentru pensii, că sunt cu domnul Cindrea care a ajuns preşedinte al Consiliului Judeţean câştigând voturi aici, la Sibiu, după ce a fost principalul nostru specialist pe politică socială. Deci asta vreau eu să fac, ceilalţi probabil o să vorbească despre mine, eu vorbesc despre proiectele mele”, a mai spus Ponta.

Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Craiova, că la aceste alegeri nu se bate ”cu persoana Victor Ponta, ci cu sistemul pe care acesta îl reprezintă şi cu un fel de a face politică”, adăugând că e păcat că ”un om atât de tânăr a dezamăgit şi a ajuns atât de repede prizonierul unui sistem”.

Iohannis a afirmat, la Craiova, la mitingul Alianţei Creştin-Liberale pentru susţinerea candidaturii sale la Preşedinţie, că ”PSD se foloseşte în prag de alegeri de disperarea oamenilor, de necazul lor, ca să mai ia nişte voturi” şi că ”cine nu a făcut nimic ca prim-ministru, nu va face nimic nici ca preşedinte”, precizând că la aceste alegeri el nu se bate cu persoana Victor Ponta, ci ”sistemul pe care el îl reprezintă”.

”La aceste alegeri eu nu mă bat cu persoana Victor Ponta, ci cu un fel de a face politică şi cu sistemul pe care el îl reprezintă. Şi mă voi bate cu toţi cei care continuă politica scandalului, a vorbelor goale, a promisiunilor false şi lipsei de rezultate. Păcat că un om atât de tânăr a dezamăgit şi a ajuns atât de repede şi atât de uşor prizonierul unui sistem, un sistem care distruge mediul privat pentru a-i ţine pe oameni în sărăcie şi cu mâna întinsă la stat, un sistem care dispreţuieşte educaţia pentru a-i ţine pe oameni în ignoranţă şi distruge viitorul tinerei generaţii, un sistem corupt care nu ţine cont de voi, ci doar de găştile de partid, de interese şi clientelă”, a spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici