Ponta, despre discuţiile propuse de Băsescu şi referendum: Să fie sănătos, să facă ce doreşte

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, ce părare are despre declaraţiile şefului statului, Traian Băsescu, care doreşte o discuţie cu partidele de guvernământ şi nu exclude posibilitatea unui nou referendum pentru Parlament unicameral, răspunzând că acesta poate să facă ce doreşte.

605 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre discuţiile propuse de Băsescu şi referendum: Să fie sănătos, să facă ce doreşte

Victor Ponta (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ponta a precizat că discută cu Băsescu despre priorităţile pe care şi le-a fixat PSD pentru 2014, una dintre acestea vizând chiar înlocuirea în luna decembrie a lui Băsescu, odată cu sfârşitul "regimului" acestuia.

"Despre aceste priorităţi evident că discutăm. Unul din obiectivele fundamentale ale construcţiei USL a fost schimbarea regimului Băsescu. Ori, lucrul acesta se va termina şi trebuie să-l finalizăm în luna decembrie", a spus Ponta.

Întrebat dacă e dispus să meargă la o discuţie cu Băsescu despre priorităţile României, Ponta a spus că nu a fost invitat.

"Nu am primit nicio invitaţie. Când o să primesc invitaţia, o să discutăm", a spus premierul.

El a mai arătat că modul în care preşedintele Băsescu intervine în viaţa partidelor trebuie să înceteze.

"Viitorul preşedinte al României trebuie să nu mai intervină în viaţa niciunui partid", a spus Ponta.

"Să fie sănătos preşedintele", a mai spus Ponta, referindu-se la Băsescu, el arătând, în ceea ce priveşte posibilitatea unui nou referendum pentru Parlament unicameral, că şeful statului poate "să facă ce doreşte".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1 TV, că îşi doreşte mult să aibă o discuţie cu liderii partidelor de guvernare pe priorităţile pentru acest an, astfel încât să fie evitate pe cât posibil disputele şi să nu se ajungă la blocaje.

Preşedintele a declarat, de asemenea, că nu exclude posibilitatea repetării referendumului privind Parlamentul unicameral, care ar putea fi organizat în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici