Ponta, despre relaţia cu Antonescu: Au cântat sirenele la Cotroceni şi nu ne-am pus ceară în urechi

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, comentând legat de relaţia cu liderul PNL, că există nişte "lucruri" care s-au adunat în timp, dar că, în principal, problema este legată de faptul că "au cântat prea mult sirenele de la Cotroceni şi nu ne-am pus destulă ceară în urechi ca să nu le auzim".

1290 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre relaţia cu Antonescu: Au cântat sirenele la Cotroceni şi nu ne-am pus ceară în urechi

Ponta, despre relaţia cu Antonescu: Au cântat sirenele la Cotroceni şi nu ne-am pus ceară în urechi

"Sunt nişte lucruri care s-au adunat în timp, dar cred că principala problemă a fost faptul că au cântat prea mult sirenele de la Cotroceni şi uneori nu ne-am pus destulă ceară în urechi ca să nu le auzim, ca să mă exprim puţin metaforic", a spus Ponta, la Antena 3, întrebat dacă relaţia sa de prietenie şi politică cu Crin Antonescu s-a rupt.

Ponta a admis însă faptul că există o tensiune între el şi Antonescu.

"E o tensiune care există, întotdeauna, pentru că eu ţin mult la ideea că suntem solidari. Eu, azi, nu doar azi, de trei ani, nu m-am exprimat în public critic la adresa domnului Antonescu. Azi a trebuit să lămuresc o situaţie, cred că am lămurit-o. Dacă am folosit termeni care l-au supărat pe domnul Antonescu, îmi pare rău. Trebuia spus adevărul, care era cel pe care l-am spus azi", a spus Ponta.

El a menţionat că, în opinia sa, USL poate să rămână împreună şi nu se va rupe, el arătând că aceasta este părerea şi dorinţa sa.

"Nu cred că domnul Antonescu are o înţelegere cu Traian Băsescu. Cred că au fost momente în care a contat pentru Crin mai mult părerea duşmanilor decât părerea prietenilor", a mai spus Ponta.

Întrebat dacă Antonescu este în continuare candidatul USL la prezidenţiale, Ponta a precizat că l-a rugat tot timpul, şi în particular, pe Crin Antonescu să respecte electoratul PSD.

"Vreau un preşedinte care să-i unească pe oameni, ori ultimele declaraţii au fost că PSD nu e bun, că votanţii PSD sunt nu ştiu cum...", a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici