Ponta, după discuţii cu şefii Pentagon şi CIA, despre acordul de la Minsk: Nimeni nu-şi face iluzii

SUA se bazează pe România ca pe cel mai de încredere partener din regiune, spune premierul Ponta, după discuţii cu şeful Pentagon şi directorul CIA, adăugând, după semnarea acordului de la Minsk, că nimeni nu-şi face iluzii că acordul este 100% garanţie că toate problemele din regiune s-au rezolvat.

1612 afișări
Imaginea articolului Ponta, după discuţii cu şefii Pentagon şi CIA, despre acordul de la Minsk: Nimeni nu-şi face iluzii

Ponta, după discuţii cu şefii Pentagon şi CIA, despre acordul de la Minsk: Nimeni nu-şi face iluzii

Întrebat dacă există îngrijorări în prezent că evoluţia din regiune ar putea degenera chiar şi după semnarea acordului de la Minsk, premierul Victor Ponta, aflat la Washington, a răspuns că da.

"Categoric da şi cred că nimeni nu-şi face iluzii - nici în România, nici la Washington - că ce s-a semnat astăzi este 100% că s-au rezolvat toate problemele în regiune. Să dea Dumnezeu să fie aşa, dar acorduri s-au mai văzut destule şi, după aceea, în realitate lucrurile nu au stat aşa", a spus Ponta la Antena 3.

El a susţinut că Statele Unite ale Americii se bazează pe România şi îl consideră drept cel mai de încredere partener din regiune.

În acelaşi timp, şeful Guvernului a precizat că, în România, nu a început un proces de încorporare a bărbaţilor în armată, cum au apărut unele informaţii, şi că despre aşa ceva nu s-a discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, fiind însă vorba despre "legile în vigoare care privesc pregătirea populaţiei civile pentru orice fel de situaţii de urgenţă".

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat joi că s-a ajuns la un acord, la Minsk, pentru încetarea ostilităţilor în Ucraina începând din 15 februarie.

NATO şi Statelor Unite au salutat Acordul de la Minsk, exprimând însă scepticism privind aplicarea documentului, iar Pentagonul a anunţat că va trimite 600 de militari în Ucraina, în martie, pentru antrenarea trupelor ucrainene implicate în conflictul separatist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici