Ponta, după şedinţa coaliţiei: Legea alegerilor locale şi finanţării partidelor intră în dezbatere

Legea alegerilor locale şi Legea pentru finanţarea partidelor politice vor intra în dezabatere parlamentară în această săptămână, iar Legea alegerilor parlamentare va fi dezbătută săptămâna viitoare, a anunţat, luni, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

112 afișări
Imaginea articolului Ponta, după şedinţa coaliţiei: Legea alegerilor locale şi finanţării partidelor intră în dezbatere

Ponta, după şedinţa coaliţiei: Legea alegerilor locale şi finanţării partidelor intră în dezbatere (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte legile electorale, există acordul tuturor partidelor pentru forma finală. Cred că Legea privind alegerile locale şi finanţarea partidelor politice intră în plen, iar cea pentru Parlament, probabil pentru săptămâna viitoare", a spus liderul PSD.

El a precizat că, în şedinţa de luni, liderii coaliţiei au discutat despre priorităţile legislative ale perioadei imediat următoare.

"Am discutat ce mai avem, priorităţi legislative până la Paşte, că va fi Paştele catolic şi cel ortodox, şi i-am asigurat că săptămâna viitoare vor avea la Senat, pentru că Senatul este prima cameră sesizată, cele două coduri, Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală, şi am discutat cum ne organizăm în comisii, dacă sunt amendamente, dacă sunt lucruri de îndreptat, în aşa fel încât să respectăm calendarul pentru cea mai importantă acţiune a coaliţiei din această sesiune", a spus Ponta.

Referitor la revizuirea Constituţiei, el a precizat că vor fi susţinute toate modificările pe care le-a propus USL, mai puţin cele pe care Curtea Constiţională sau Comisia de la Veneţia au recomandat să fie înlăturate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici