Ponta îi cere ministrului Mediului să nu se lase influenţat de campanii împotriva gazelor de şist

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Mediului, Rovana Plumb, să nu se lase influenţată de campanii împotriva intereselor ţării de a explora noi surse de energie, arătând că România trebuie să fie o ţară care îşi înţelege interesele strategice, cu respectarea normelor de mediu.

473 afișări
Imaginea articolului Ponta îi cere ministrului Mediului să nu se lase influenţat de campanii împotriva gazelor de şist

Rovana Plumb, Victor Ponta (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

"Doamna ministru Plumb, cu respectarea tuturor normelor de mediu, însă trebuie să mergem mai departe pe drumul corect pe care au mers Statele Unite ale Americii şi merg ţările europene, acela de a explora noi surse de energie, repet, cu respectarea tuturor normelor de mediu, cu informarea corectă a populaţiei, dar fără a ne lăsa totuşi influenţaţi indiferent de ce fel de campanii şi indiferent de unde sunt aceste campanii purtate. E vorba de securitatea energetică a României, de interesul nostru pe termen mediu şi lung şi e vorba dacă vrem în continuare să fim dependenţi de importul de gaze din Rusia, de unde vin ele, sau dacă vrem să fim noi producători de energie şi să exportăm", a spus Ponta ministrului.

El a arătat că România trebuie să fie o ţară care îşi înţelege interesele strategice.

Săptămâna trecută, după ce a participat la lucrările Consiliului European privind sectorul energetic, premierul Victor Ponta a declarat că instituţia comunitară are opţiunea de a permite statelor membre să îşi adapteze legislaţia pentru a încuraja explorarea şi exploatarea gazelor de şist, cu respectarea standardelor de mediu.

El a arătat că, pentru securitatea energetică, în urma discuţiilor de la Bruxelles, România poate nu doar să identifice noi resurse de energie, dar şi să ia toate măsurile necesare pentru a-şi asigura independenţa de importuri din Rusia şi a deveni un exportator de energie în regiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici