Ponta: Îl respect pe Năstase, dar el ştie că dacă apeşi pe trăgaci nu mai aduci glonţul înapoi

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta, care şi-a depus, joi, candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului, a afirmat că, dacă la Congres îşi va anunţa candidatura şi Adrian Năstase, el nu se va retrage din cursă.

4439 afișări
Imaginea articolului Ponta: Îl respect pe Năstase, dar el ştie că dacă apeşi pe trăgaci nu mai aduci glonţul înapoi

Ponta: Îl respect pe Năstase, dar el ştie că dacă apeşi pe trăgaci nu mai aduci glonţul înapoi (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti ce va face în ipoteza în care Adrian Năstase îşi va anunţa şi el candidatura la preşedinţia PSD, eventual în timpul Congresului de sâmbătă, Ponta a răspuns: "Îmi păstrez pentru domnul Adrian Năstase respectul şi corectitudinea pe care le-am avut întotdeauna. Domnul Năstase este vânător şi ştie că atunci când apeşi pe trăgaci şi pleacă glonţul nu mai poţi să îl aduci înapoi. Eu candidez la funcţia de preşedinte al partidului şi doresc să beneficiez şi de experienţa domnului Năstase şi a domnului Ion Iliescu".

Victor Ponta şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al PSD la finalul Comitetului Executiv Naţional de luni, după ce Adrian Năstase declarase că, nemulţumit de varianta votului pe liste, îşi retrage candidatura la şefia partidului.

Anterior zilei de luni, Victor Ponta afirmase în mai multe rânduri că nu îl va contracandida pe Năstase.

Şi Ponta s-a pronunţat, joi, când şi-a depus oficial candidatura, împotriva ideii de liste, impusă şi susţinută de preşedinţii de organizaţii pro-Geoană.

"Mi-aş dori oameni care să fie în conducerea partidului pentru că muncesc pentru acest partid, nu pentru că sunt pe lista mea, pentru că nu am o listă şi nu cred că oamenii trebuie să conducă partidul pentru că sunt pe lista cuiva, ci pentru că au câştigat respectul şi speranţa celor care vin la Congres", a afirmat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici