Ponta: Iliescu nu a plecat din PSD în 2005, când nu a fost ales preşedinte. E o lecţie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că faptul că Ion Iliescu nu a plecat din partid, în 2005, când nu a fost ales în fruntea formaţiunii, este o lecţie pentru tânara generaţie de social-democraţi şi pentru cei care spun că părăsesc formaţiunea dacă nu primesc funcţii.

45 afișări
Imaginea articolului Ponta: Iliescu nu a plecat din PSD în 2005, când nu a fost ales preşedinte. E o lecţie

Ponta: Iliescu nu a plecat din PSD în 2005, când nu a fost ales preşedinte. E o lecţie (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a vorbit despre cei din PSD care pleacă din partid sau doresc să înfiinţeze alt partid atunci când nu mai au funcţii în PSD. El nu a dat nume, însă a sugerat că se referă la unii foşti lideri PSD care au demisionat din partid şi s-au înscris în UNPR, precum şi la cazul lui Mircea Geoană şi Ion Toma, suspendaţi din PSD.

"Eu învăţ din exemplul lui Ion Iliescu, care în 2005, când nu a fost ales preşedinte, nu a spus că face alt partid sau că pleacă din PSD dacă nu îi dăm nu ştiu ce funcţie. Nu, a rămas în partid şi a zis că rămâne social-democrat toată viaţa. Este o lecţie pe care generaţia mai tânără poate o învaţă mai bine. Vreau să le arăt obrazul şi celor din generaţia mea, care spun că dacă nu le dăm funcţii pleacă. Este bine că s-a format un partid al fripturiştilor, al celor care vor funcţii, că altfel pleacă, pentru că altfel poate rămâneau pe aici, pe la noi şi stricau ce vrem să facem", a declarat Ponta.

El le-a spus pensionarilor din PSD că formează acea parte din partid care nu a dezamăgit niciodată şi nu a ameninţat cu demisii din PSD dacă nu primeşte funcţii. "Nu am auzit pe nimeni din organizaţia de seniori că vrea să plece dacă nu obţine nu ştiu ce funcţii. Nu am auzit pe nimeni din organizaţia de seniori că dacă nu îi dăm un scaun în prezidiu pleacă la trădători. Nu am auzit pe nimeni din organizaţia de seniori că vine să ceară poziţii sau nu ştiu ce funcţii în prezent sau viitor, că altfel nu mai stă cu noi", a mai afirmat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici